Υποκλοπή προσωπικών δεδομένων από τα αυτοκίνητα του Google σε 30 χώρες- Τα κάναμε θάλασσα !

“Τα κάναμε θάλασσα” παραδέχεται ο συνιδρυτής της Google

21/5/2010 9:56:58 πμ

Με έντονα αυτοκριτική διάθεση προέβη σε δηλώσεις ο συνιδρυτής της Google Σεργκέι Μπριν, αναφερόμενος στην υποκλοπή προσωπικών δεδομένων από την εταιρεία του, στο πλαίσιο της συλλογής στοιχείων για την εφαρμογή Street View. “Το μόνο που έχω να πω είναι ότι τα θαλασσώσαμε”, δήλωσε ο Μπριν στους δημοσιογράφους, κατά την ετήσια συνέλευση για την ανάπτυξη της εταιρείας, που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο. Ο επικεφαλής της Google εξήγησε ότι η εταιρεία εφάρμοζε “πολλούς εσωτερικούς ελέγχους”, αλλά παραδέχθηκε ότι προφανώς αυτό δεν εμπόδισε να συμβεί το λάθος και δεσμεύτηκε για περισσότερους ελέγχους.
Την προηγούμενη Παρασκευή, με κείμενο που ανήρτησε στο μπλογκ της, η Google παραδέχθηκε ότι τα αυτοκίνητα του Street View που κυκλοφορούσαν για λογαριασμό της σε περισσότερες από τριάντα χώρες, τα τελευταία τρία χρόνια, συνέλεγαν και δεδομένα από τα ανοιχτά ασύρματα δίκτυα τα οποία ήταν στην ακτίνα λήψης τους, παρά το γεγονός ότι στα τέλη Απριλίου είχε διαβεβαιώσει τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές και την κοινή γνώμη πως δεν καταγράφει κανένα απολύτως δεδομένο.
Η ομολογία αυτή γίνεται ενώ ήδη η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) των ΗΠΑ έχει ξεκινήσει έρευνα, ύστερα από σχετική εισήγηση αμερικανών γερουσιαστών και ινστιτούτου προστασίας καταναλωτών, προκειμένου να αποφανθεί κατά πόσο συνιστά παραβίαση της ιδιωτικότητας η ενέργεια της Google να συλλέγει τα δεδομένα, ενώ και στην Ευρώπη οι αντίστοιχες αρχές της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας ξεκίνησαν ήδη παρόμοιες έρευνες για το ίδιο ζήτημα.

 

http://www.lawnet.gr/news.asp?cat=3&article=21208