Πρόστιμο 25.000 USDστη Googleγια τη διαδικασία του streetView.

Αποθήκευε κωδικούς και προσωπικά δεδομένα από μη ασφαλισμένα δίκτυα!

Πρόστιμο 25.000 χιλιάδων δολαρίων επέβαλε στην Google η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών (FCC) λόγω άρνησης της εταιρείας να συνεργαστεί με τις αρχές στο πλαίσιο έρευνας για την υπηρεσία StreetView

 

Πρόστιμο 25.000 χιλιάδων δολαρίων επέβαλε στην Google η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών (FCC) λόγω άρνησης της εταιρείας να συνεργαστεί με τις αρχές στο πλαίσιο έρευνας για την υπηρεσία StreetView. Ειδικότερα, η Google φαίνεται ότι αρνήθηκε να αποκαλύψει στις αρχές χρήσιμες πληροφορίες για την υποτιθέμενη συλλογή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, χωρίς την άδεια των χρηστών, μέσω της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Η Επιτροπή επέβαλε το πρόστιμο, όταν η Google αρνήθηκε να αποκαλύψει συγκεκριμένα ονόματα υπαλλήλων της που χειρίζονταν την εφαρμογή, καθώς και την ηλεκτρονική αλληλογραφία που ανταλλάχθηκε σχετικά με αυτήν. «Εδώ και αρκετούς μήνες η Google εσκεμμένα έφερνε εμπόδια και καθυστερήσεις στην έρευνα, καθώς δεν ανταποκρινόταν σε αιτήματα παροχής πληροφοριών, ούτε αιτιολογούσε αυτή την άρνηση», αναφερόταν στο δελτίο τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα η Επιτροπή.

Η έρευνα αφορά την υπηρεσία StreetView και τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα χρηστών που φαίνεται ότι συγκεντρώθηκαν στο διάστημα 2007-2010. Για την ενίσχυση της ακρίβειας της υπηρεσίας της η Google αξιοποίησε πληροφορίες από μη ασφαλισμένα ασύρματα δίκτυα, αποθηκεύοντας όμως μεταξύ άλλων και πληροφορίες για το ιστορικό περιήγησης των χρηστών ή τους κωδικούς τους. Βασισμένη στην παραδοχή της Google ότι συνέλεξε και δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, η Επιτροπή άρχισε να διερευνά το θέμα με το σκεπτικό ότι θα έπρεπε η εταιρεία να έχει αποφύγει την αποθήκευση τέτοιων πληροφοριών, οι οποίες δεν αφορούν την υπηρεσία StreetView.

 

ΠΗΓΗ: http://www.lawnet.gr