ΣτΕ: Συνταγματικό το μνημόνιο !

ΣτΕ: Συνταγματικό το μνημόνιο
Συνταγματικό έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας το μνημόνιο που έχει υπογράψει η χώρα μας με την τρόικα, κατά την εξέταση σχετικής προσφυγής την οποία είχαν υποβάλλει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών
 

Συνταγματικό έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας το μνημόνιο που έχει υπογράψει η χώρα μας με την τρόικα, κατά την εξέταση σχετικής προσφυγής την οποία είχαν υποβάλλει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, η ΓΣΕΕ, η ΕΣΗΕΑ, η ΑΔΕΔΥ οι συνταξιούχοι και μια σειρά άλλων φορέων.

Ειδικότερα, τα μέλη του Ανώτατου Ακυρωτικού μετά από πέντε   μαραθώνιες διασκέψεις που έγιναν κεκλεισμένων των θυρών, αποφάσισαν  ότι το μνημόνιο (Ν. 3845/2010) είναι μια δανειακή σύμβαση η οποία δεν χρειαζόταν να ψηφιστεί από τη Βουλή με την αυξημένη πλειοψηφία των 3/5, καθώς δεν αποτελεί διεθνή σύμβαση.
 
Επίσης, σε αρμονία με το Σύνταγμα και το Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου καθώς και με τις διεθνείς συμβάσεις κρίθηκαν ότι είναι όλα τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε το Μνημόνιο αφού δικαιολογούνται από λόγους δημοσίου συμφέροντος.

22.6.2011 Lawnet.gr