Σχόλιο ID-ont: ΔΕΝ θα μείνουν στα τσιπάκια! Τα τσιπάκια είναι μόνο η αρχή. Έτσι και τα αποδεχθούμε στη ζωή μας, τότε θα ξεκινήσει μια τρελή κατηφόρα παράδοσης όλων των βιομετρικών μας στοιχείων... Ορίστε, η Καθημερινή παρουσιάζει τους νέους, "πιο ασφαλείς", τρόπους πληρωμών:
Σύμφωνα με νέα έρευνα της Visa, οι Ευρωπαίοι καταναλωτές δείχνουν ενδιαφέρον στη χρήση βιομετρικών στοιχείων για τις πληρωμές τους. Σχεδόν τα 3/4 θεωρούν ασφαλή την πιστοποίηση, όπου ένα βιομετρικό στοιχείο χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με συσκευή πληρωμών. Η πιστοποίηση περιλαμβάνει κάτι που έχεις, όπως μια κάρτα ή μια φορητή συσκευή, κάτι που είσαι, όπως ένα βιομετρικό στοιχείο, ή κάτι που ξέρεις, όπως το PIN ή κωδικός. Πάνω από τα 2/3 θέλουν να χρησιμοποιήσουν βιομετρικά στοιχεία ως μέθοδο πιστοποίησης πληρωμών. Οι έμποροι, είτε online είτε σε φυσικό περιβάλλον, θα είναι οι πιο κερδισμένοι καθώς το 1/3 των καταναλωτών έχει εγκαταλείψει μια αγορά λόγω της διαδικασίας πληρωμών. Ο Jonathan Vaux, Executive Director of Innovation Partnerships, ανέφερε: «Η βιομετρική ταυτοποίηση και πιστοποίηση έχει προκαλέσει μεγάλο ενθουσιασμό στον χώρο των πληρωμών γιατί προσφέρει τη δυνατότητα βελτίωσης της εμπειρίας του πελάτη. Η έρευνά μας δείχνει ότι τα βιομετρικά στοιχεία αναγνωρίζονται ολοένα και περισσότερο ως αξιόπιστος τρόπος πιστοποίησης καθώς οι χρήστες εξοικειώνονται με τη χρήση αυτών των δυνατοτήτων στις συσκευές τους.
«Τα βιομετρικά στοιχεία λειτουργούν καλύτερα όταν συνδυάζονται με άλλους παράγοντες πιστοποίησης, όπως η συσκευή, οι τεχνολογίες τοποθεσίας ή επιπλέον μέθοδος ταυτοποίησης. Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι είναι σημαντική μια συνολική προσέγγιση, που περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών που συμβάλλουν σε μια καλύτερη εμπειρία».
Κοιτώντας τα πλεονεκτήματα της βιομετρικής πιστοποίησης –της διαδικασίας που επιβεβαιώνει την ταυτότητα ενός ατόμου, ανιχνεύοντας ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του, όπως τα δακτυλικά αποτυπώματα ή η ίριδα του ματιού– 51% των Ευρωπαίων δηλώνουν πως η βιομετρική πιστοποίηση θα δημιουργούσε γρηγορότερη και ευκολότερη εμπειρία πληρωμών σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μεθόδους. Ομοίως, το 1/3 βρίσκει θετικό το γεγονός ότι η βιομετρική πιστοποίηση σημαίνει πως τα στοιχεία τους θα είναι ασφαλή ακόμη και αν η συσκευή τους χαθεί ή κλαπεί. Ο Vaux δήλωσε ότι «μελλοντικά οι καταναλωτές θα έχουν περισσότερες επιλογές στον τρόπο πληρωμής. Καθώς η κουλτούρα πληρωμών θα αλλάζει ανάλογα με το μέρος όπου βρίσκεσαι και με τη συσκευή που κάνεις τις αγορές σου, οι μέθοδοι πιστοποίησης θα χρειαστεί να είναι ανάλογες με την περίπτωση της κάθε χρήσης».
Πηγή: Καθημερινή, ID-on't renounce my freedom