Η σημερινή μέρα έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ για να θυμίζει την αξία των θεμάτων πληθυσμ
ού στην εξέλιξη της παγκόσμιας ιστορίας των λαών. Σε πολλές χώρες της Ευρώπης, τα κράτη έχουν ιδρύσει κέντρο Δημογραφικών Μελετών, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση θέσπισε πρόσφατα ενιαίους κανόνες για την απογραφή του πληθυσμού.
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αθήνα, 12/7/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ 2013: ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!
Η σημερινή μέρα έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ για να θυμίζει την αξία των θεμάτων πληθυσμού στην εξέλιξη της παγκόσμιας ιστορίας των λαών. Σε πολλές χώρες της Ευρώπης, τα κράτη έχουν ιδρύσει κέντρο Δημογραφικών Μελετών, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση θέσπισε πρόσφατα ενιαίους κανόνες για την απογραφή του πληθυσμού.
Το σχέδιο για την ομοιογενή καταγραφή των δημογραφικών στοιχείων στα κράτη – μέλη της Ε.Ε. που εγκρίθηκε πρόσφατα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν είναι μόνο μια άσκηση στατιστικής για την παραγωγή ποιοτικών στοιχείων. Τα δημογραφικά αυτά δεδομένα χρησιμοποιούνται τόσο στον τρόπο λειτουργίας των θεσμικών Οργάνων της Ε.Ε. (π.χ. υπολογισμός ειδικής πλειοψηφίας σε ψηφοφορίες), όσο και στην κατανομή κονδυλίων από τον Ευρωπαϊκό προϋπολογισμό καθώς, βέβαια και για τις ποσοστώσεις στην εκπροσώπηση των κρατών-μελών στα κέντρα λήψεως των αποφάσεων και τη στελέχωση των Ευρωπαϊκών Οργανισμών.
Επιβεβαιώνεται έτσι για άλλη μια φορά η ρήση του μεγάλου Γάλλου δημογράφου Αλφρέδου Σωβύ (Alfred Sauvy):
«Τα προβλήματα του πληθυσμού είναι τόσο θεμελιώδη που εκδικούνται τρομερά εκείνους που τα αγνοούν και καμιά χώρα δεν μπορεί να ζήσει αν δεν πιστεύει στη ζωή».
Στην Ελλάδα του 2013, τα θέματα πληθυσμού δυστυχώς, δεν αποτελούν αντικείμενο ενδιαφέροντος από την Κυβέρνηση. Θεωρεί, φαίνεται, ότι έχει λυθεί το δημογραφικό πρόβλημα και επομένως δεν υπάρχει καμία ανάγκη για μέτρα στήριξης της οικογένειας, και ειδικά των πολύτεκνων οικογενειών, που αποτελούν την μοναδική ελπίδα διατήρησης του ελάχιστου πληθυσμιακού επιπέδου για την συνέχιση του Έθνους των Ελλήνων. Ούτε δείχνει να απασχολεί κανέναν το συμπέρασμα άλλου κορυφαίου Γάλλου δημογράφου: «Χωρίς παιδιά σήμερα, χωρίς σύνταξη αύριο».
Φαίνεται πως για την Κυβέρνηση, δημογραφικό πρόβλημα δεν υπάρχει και πως ο κατήφορος της υπογεννητικότητας δεν την απασχολεί και τούτο γιατί:
- καταργεί τη φοροαπαλλαγή που υπήρχε για τα προστατευόμενα τέκνα κάθε οικογένειας και τα καθιστά πλέον φορολογικά τεκμήρια,
- φορολογεί τους πολυτέκνους, όπως ακριβώς και τους άγαμους,
- κατάργησε τις μετεγγραφές των παιδιών των πολυτέκνων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, που ίσχυαν επί 32 χρόνια και που δεν είχαν καμία επιβάρυνση δαπάνης για το κράτος, και έτσι για 1η φορά φέτος παιδιά υπερπολυτέκνων οικογενειών (ακόμα και με 13 τέκνα) δεν πήραν Μετεγγραφή, γιατί το οικογενειακό τους εισόδημα ήταν ελάχιστα ευρώ μεγαλύτερο από αυτό της οικογενείας με ένα ή δύο παιδιά.
Έτσι ερμηνεύει ο Υπουργός Παιδείας τη συνταγματική προστασία της πολύτεκνης οικογένειας!!!
- φορολογεί το επίδομα της πολύτεκνης μάνας, κατήργησε την ισόβια σύνταξη της πολύτεκνης μάνας και εξαφάνισε κάθε ίχνος δημογραφικού κινήτρου που υπήρχε στη χώρα μας,
- Αρνείται πεισματικά να διασφαλίσει το νέο θεσμό διανομής των πενιχρών πολυτεκνικών επιδομάτων, από τυχόν εμφανιζόμενους «Μαϊμούδες» πολύτεκνους που θα εμφανισθούν μέσω taxis, με την άρνηση της αναγραφής του Α.Μ. της πολυτεκνικής ιδιότητας στο έντυπο Α21!
- κατάργησε το επίδομα γάμου στη μισθοδοσία,
- φορολογεί την ακίνητη περιουσία, χωρίς να ενδιαφέρεται για το πόσα παιδιά μένουν σε ένα σπίτι,
- μειώνει μισθούς και συντάξεις, προσθέτει συνεχώς και νέα χαράτσια με τον ίδιο τρόπο στον άγαμο και στον πολύτεκνο,
- θέτει στη διαθεσιμότητα πολύτεκνους γονείς Δ.Υ, γιατί αμάρτησαν και δεν διαζεύχθηκαν…!
- φαίνεται να ενστερνίζεται στην πράξη την άποψη, που έχουν εκφράσει στελέχη προηγουμένων Κυβερνήσεων ότι το δημογραφικό θα αντιμετωπισθεί αποκλειστικά και μόνο με την μελλοντική αξιοποίηση των μεταναστών.
Με 1, 3 παιδιά ανά γυναίκα και 1 παιδί ανά Ελληνίδα γυναίκα, το δημογραφικό πρόβλημα κατά την Κυβέρνησή μας έχει «λυθεί»!. «Σωστά», λοιπόν, καταργήθηκαν όλα τα δημογραφικά κίνητρα που υπήρχαν, και φορολογούνται άγρια οι πολύτεκνοι, ενώ ταυτόχρονα οι άτεκνοι θεωρητικοί του Υπουργείου Οικονομικών διπλασιάζουν το αφορολόγητο ποσό για τους άγαμους.
Μπορούμε να ελπίζουμε ότι αυτός ο τόπος θα έχει αύριο; Με ποια νιάτα θα επέλθει η πολυπόθητη ανάπτυξη που μας λέτε Κύριε Πρωθυπουργέ;;
Από το Γραφείο Τύπου της ΑΣΠΕ