Κατήχηση: Οι Άγγελοι [2016]

aggeloi 01


Κάθε χρόνο παιδιά, στις 8 Νοεμβρίου, η Εκκλησία μας γιορτάζει τους Αγγέλους.

Οι Άγγελοι έχουν φτερά για να μας «σκεπάζουν», αλλά και για να μπορούν να έρχονται γρήγορα όταν χρειαζόμαστε την βοήθεια τους. Τίποτα υλικό δεν μπορεί να σταματήσει το έργο τους (οι τοίχοι, οι αποστάσεις, η πείνα, η κούραση κλπ) όπως τους ανθρώπους. Κινούνται με απίστευτη ταχύτητα για να κάνουν το θέλημα του Θεού. Είναι πολύ πιστοί στον Θεό, γι’ αυτό κάνουν ότι τους προστάξει.

Δημιουργήθηκαν από τον Θεό, πριν από την δημιουργία του υλικού κόσμου.

Όταν είχαμε βαπτιστεί εμείς, όταν βαπτίζεται ένας άνθρωπος, ο Θεός βάζει δίπλα του έναν Φύλακα Άγγελο για να τον καθοδηγεί στο σωστό. Όλοι μας δηλαδή έχουμε τον Φύλακα Άγγελό μας!

Ο Άγγελος μας αγαπά με αγνή και βαθιά αγάπη, μια αγάπη που πηγή της έχει την άπειρη αγάπη του Θεού. Είναι αφοσιωμένος σε μας πιο πολύ απ’ ότι οι πιο καλοί μας φίλοι. Είναι δίπλα μας στις θλίψεις μας και μας απαλύνει τον πόνο μας. Χαίρεται με τις χαρές μας και παρακολουθεί την πνευματική μας ζωή.

Μέσα στο Ευαγγέλιο παιδιά, διαβάζουμε για κάποιες περιπτώσεις που είχαν εμφανιστεί Άγγελοι:

Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μην ξεχνάμε να προσευχόμαστε στον Άγγελό μας και να του λέμε: «Άγιε Άγγελε μου, φύλαξε την ψυχή και το σώμα μου από κάθε κακό».

 

Πηγή: (Κατηχητικό Βοήθημα Ι.Μ.Πειραιώς)

 

imml neothtas 01

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΤΗΤΟΣ
(t): + 30 210 66 32 687 (εσωτερικό 138)
(f): + 30 210 60 25 101
(e
): neotita@imml.gr
Θουκυδίδου 6 & Βυζαντίου
Τ.Θ. 1,
Τ.Κ. 19004, Σπάτα Αττικής
Αθήνα‚ Ελλάδα