«Άστραψε και βρόντηξε» ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος κατά το κήρυγμά του στο ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου. Εξαπέλυσε μύδρους εναντίον όσων απεργάζονται «μία Ελλάδα χωρίς πνευματική σπονδυλική στήλη, άνευρη, χωρίς αξίες»...
Επικριτικά στάθηκε απέναντι στο πολιτικό δυναμικό της χώρας, στηλιτεύοντας την ενδοτικότητα που επιδεικνύουν στους «θεσμούς». Αβίαστα έθεσε τα αμείλικτα ερωτήματα: «Δεν έχομεν κυβέρνηση; Δεν έχομεν αξιοπρέπεια; Να μας το είπουν ώστε ο ελληνικός λαός να πάρει τις αποφάσεις του».
Μίλησε για την ανάγκη να ξυπνήσουν οι πολίτες. «Πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε, όχι για τα λεφτά, αλλά για το ήθος μας για την παιδεία μας, τις αρχές μας, τις αξίες μας».
Την κατάσταση αυτή είχε διαβλέψει, όπως ανέφερε, ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστούδολος. Σε βιβλίο που εξέδωσε το 2005 προέβλεπε ότι «θα έρθουν οι ξένοι τραπεζίτες σαν ύαινες και θα πάνω στο πληγωμένο σώμα της πατρίδος μας και θα μας κάνουν όλους φτωχούς και θα μας κάνουν όλους φοβισμένους, να μην μπορούμε να σηκώσουμε το κεφάλι γι αυτά τα οποία θα μας επιβάλουν».
Δεν έκρυψε την ανησυχία του για το μέλλον της πατρίδας μας. «Που βαδίζουμε» ήταν το ρητορικό ερώτημα του προς το ποίμνιο, καταθέτοντας τον πόνο και την αγωνία του για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας.
Αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε προς αυτούς «που έχουν την εξουσιοδότηση από τον λαό να χειρίζονται τις τύχες του κράτους. Γιατί η ιστορία θα τους δικάσει και θα τους κρίνουν και οι αγέννητοι και νεκροί».
Αναρωτήθηκε ποια πνευματική παράκρουση έχει υποστεί αυτός ο τόπος, ώστε να προωθούνται, το ένα μετά το άλλο, «άθεα νομοσχέδια», με τους ξένους «υποβολείς» τους να αποσκοπούν στην απώλεια της εθνικής μας συνοχής, μετατρέποντας την Ελλάδα σε πολυπολιτισμικό έθνος.
Η αναφορά του αφορούσε στο «ανακάτεμα», όπως είπε, της διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών, υπογραμμίζοντας ότι δεν επιτρέπεται στους μαθητές να έχουν μια καθαρή εικόνα για την πίστη τους.
«Δύο μέτρα και δύο σταθμά»
Δύο μέτρα και δύο σταθμά εφαρμόζονται κατά τον Σεβασμιώτατο στο προσφυγικό ζήτημα. Ως παράδειγμα έφερε την περίπτωση των προσφύγων από το Κονγκό, στην έλευση των οποίων αντέδρασαν οι φιλοξενούμενοι Γεζίντζι στη δομή φιλοξενίας των Σερρών, με αποτέλεσμα να διοχετευθούν σε άλλη περιοχή.
Αντιπαρέβαλε στο γεγονός αυτό την ενδεχόμενη αντίδραση Σερραίων κατά την εγκατάσταση των Γεζίντι, υποστηρίζοντας ότι θα αποτελούσε πρώτη είδηση παγκοσμίως κι αυτομάτως θα χαρακτηρίζονταν ρατσιστές, φανατικοί και άθλιοι.
Ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης χαρακτήρισε «κατάντημα» την τήρηση δύο μέτρων και δύο σταθμών, για να προσθέσει πως «ο χριστιανισμός έχει πλατιά καρδιά και αγάπη για όλους τους πονεμένους ανθρώπους, γι αυτό και οι Σερραίοι υποδέχθηκαν με αγάπη και καλοσύνη τους πρόσφυγες. Γιατί ξέρουμε εμείς οι έλληνες τι σημαίνει προσφυγιά».
Νομοσχέδια που κλονίζουν τα θεμέλια της κοινωνίας
Τη σφοδρή αντίδρασή του σε σειρά νομοσχεδίων που πέρασαν ή επίκειται να εισαχθούν στο ελληνικό κοινοβούλιο εξέφρασε ο κ. Θεολόγος, διερωτώμενος: «Που βαδίζουμε; Τι μέλλον θα έχει αυτή η πατρίδα;».
Δριμεία κριτική άσκησε στο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλλου. Επιχειρηματολογώντας ανέφερε:
«Η πολιτεία δεν θεωρεί έναν 15χρονο ικανό για να ψηφίζει αλλά για να πάρει μια τέτοια απόφαση που μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για όλη του την ζωή για την ψυχοσύνθεσή του για την ψυχική ισορροπία του δινει το δικαίωμα με μια απλή δήλωση να αποφασίζει ένα 15χρονο παιδί εάν είναι άνδρας ή γυναίκα. Αυτό είναι το κατάντημά μας…»
Θέλουν την Ελλάδα πλήρως ναρκωμένη
Την αντίθεσή του κατέθεσε και για το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της κάνναβης. Το αποτέλεσμα της νομιμοποίησης της καλλιέργειας κάνναβης, για προσωπική χρήση, θα είναι, διέβλεψε ο ιεράρχης μας, να μετατραπεί η πατρίδα μας σε μία πλήρως ναρκωμένη χώρα!
Μηδενιστική χαρακτήρισε την αντίληψη για την αξία του ανθρωπίνου σώματος που διέπει το νομοσχέδιο για την καύση των νεκρών. «Για μας το ανθρώπινο σώμα έστω και νεκρό είναι ιερό για αυτό έχουμε τα λείψανα των αγίων».
Επαίσχυντη τροπολογία για την Τουρκική Ένωση της Ξάνθης
Επαίσχυντη έκρινε την τροπολογία για την Τουρκική Ένωση της Ξάνθης… Διερωτήθηκε αν υπήρξε κάποιου είδους ενημέρωση για το θέμα και τι μπορεί να σημαίνει για το αύριο της Θράκης.
Ποιος μπορεί να εγγυηθεί, αναρωτήθηκε, ότι «δε θα ξεσηκωθούν οι εκεί μουσουλμάνοι έλληνες και όπως γίνεται στην Καταλονία όπως ετοιμάζεται να γίνει στην Σκωτία , δεν θα διεκδικήσουν σε πρώτη φάση αυτονομία και σε δεύτερη φάση ένωση με τη «μητέρα» τους, την Τουρκία, όπως λένε, χωρίς ντροπή, εκεί στην Θράκη;
Κι εμείς ψηφίζουμε γιατί δήθεν μας το επιβάλουν οι κανόνες της Ευρώπης. Αλλά ούτε το Λουξεμβούργο, ούτε η Ελβετία, ούτε η Γαλλία, ούτε η Σουηδία, έχουν έναν δύστροπο γείτονα ο οποίος επιβουλεύεται την ακεραιτότητα της πατρίδος μας. Ούτε η Ισπανία, ούτε η Γαλλία απειλείται στα σύνορά της όπως απειλούμεθα εμείς καθημερινώς. Τα παλληκάρια μας οι αεροπόροι στο Αιγαίο δίνουν αερομαχίες για να διαφυλάξουν την ακεραιτότητα του εναέριου χώρου.
Ας τα σκεφτούμε όλοι μας αυτά και κυρίως αυτοί που έχουν την εξουσιοδότηση από τον λαό να χειρίζονται τις τύχες του κράτους. Γιατί η ιστορία θα τους δικάσει και θα τους κρίνουν και οι αγέννητοι και νεκροί!»
Πηγή: eproodos.gr, serraikanea.gr