Πριν από λίγες ημέρες η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έστειλε Εγκύκλιο στα σχολεία με οδηγίες στους εκπαιδευτικούς, που ορίζει μεταξύ άλλων την ύλη των Θρησκευτικών για το νέο σχολικό έτος 2019-2020.
Και ποια είναι αυτή η διδακτέα ύλη; Τα πολυθρησκειακά Θρησκευτικά που καθιερώθηκαν από τον κ. Φίλη και τον κ. Γαβρόγλου!
Πριν από όλα επισημαίνουμε ότι, η ύλη αυτή έχει ήδη ακυρωθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), διότι το 2018 το ΣτΕ, ακυρώνοντας την απόφαση Φίλη, ακύρωσε, όχι απλώς τον αριθμό του ΦΕΚ, που αναγράφεται πάνω από την υπουργική απόφαση Φίλη, αλλά, κατά βάση, το περιεχόμενό της απόφασης Φίλη, που είναι το ίδιο και απαράλλακτο με εκείνο της απόφασης Γαβρόγλου για τα Θρησκευτικά.
Το περιεχόμενο επομένως των Προγραμμάτων του κ. Γαβρόγλου, που με την υπογραφή της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας τίθεται σε ισχύ για το νέο σχολικό έτος, με την ως άνω Εγκύκλιο, έχει ήδη ακυρωθεί από το ΣτΕ.
Εξάλλου, η Εκκλησία της Ελλάδας σε (2) Συνόδους της (2016) διαπίστωσε ότι τα νέα αυτά Προγράμματα είναι ακατάλληλα και επικίνδυνα για τα παιδιά και είναι ανάγκη να αποσυρθούν και να αντικατασταθούν, διότι προκαλούν θρησκευτική σύγχυση και θρησκευτικό συγκρητισμό στη συνείδησή τους.
Εκτός τούτου, έχουν καταγγελθεί, με επιστημονικά επιχειρήματα και κριτήρια αλλά και με θεολογική πληρότητα στοιχείων, από πολλούς επιστήμονες, κληρικούς, γονείς και εκπαιδευτικούς, μεταξύ των οποίων είναι και ο ίδιος ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος (2016) καθώς και η Σύναξη των (20) Ιερών Μονών του Αγίου Όρους (2012).
Η μεγάλη πλειονότητα των ορθοδόξων Ελλήνων, μέχρι το 2016 που συντελέστηκε από τον κ. Φίλη το πνευματικό αυτό έγκλημα, θεωρούσε τα θρησκευτικά ένα μάθημα που βοηθούσε τα παιδιά να δημιουργήσουν μια σωστή σχέση και επικοινωνία με τον Θεό και τον συνάνθρωπο.
Αυτό επιτυγχανόταν, μέσα από μια ορθόδοξη χριστιανική ύλη, που μπορεί να ερμηνεύσει, στην οντολογική του δομή, τον ορθόδοξο πολιτισμό και την πίστη από την οποία αυτός εμπνέεται.
Μετά από το 2016 αυτό έπαυσε να ισχύει, διότι κάποιοι πολιτικοί άρχοντες φαίνεται πως ξέχασαν ότι το κράτος είναι εκείνο που προστατεύει την οικογένεια και το παιδί από κάθε σωματική ή πνευματική επιβουλή.
Από το 2016, μεταλλάχτηκε παρανόμως ο συνταγματικός σκοπός του θρησκευτικού μαθήματος, δεν είναι πλέον θεολογικός και, στο όνομα ενός αρρωστημένου προοδευτισμού, δεν συνδέεται με την πνευματική προστασία, στήριξη και ανάπτυξη του μαθητή.
Στόχος των νέων Θρησκευτικών με βάση τις αποφάσεις Φίλη που ακυρώθηκαν από το ΣτΕ είναι η χρησιμοποίηση των μεταλλαγμένων Θρησκευτικών για τη μετάλλαξη της ορθόδοξης χριστιανικής συνείδησης των μαθητών, τη μετατροπή της σε πολυθρησκειακή με μοναδικό όραμα τη δημιουργία μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας στην Ελλάδα.
Με τη μετάλλαξη του σκοπού, του περιεχομένου και του προσανατολισμού των Θρησκευτικών πραγματοποιήθηκε, μέσω των Προγραμμάτων και των Φακέλων των αντιχριστιανικών Θρησκευτικών Φίλη - Γαβρόγλου, η ακύρωση της ορθόδοξης Θεολογίας στα σχολεία, ως νοηματική και οντολογική αφετηρία της θρησκευτικής ανάπτυξης και η μετατροπή της σε μια νεοεισαγόμενη στην Ελλάδα Θεολογία, την ονομαζόμενη, από τα χείλη των παρανόμων, «πολυπολιτισμική Θεολογία».
Τα Προγράμματα και οι Φάκελοι για τα Θρησκευτικά, που άφησαν φεύγοντας ο κ. Φίλης και ο κ. Γαβρόγλου στο Υπουργείο Παιδείας, αποτελούν μια ωρολογιακή βόμβα για τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, η οποία χρειάζεται μεγάλη προσοχή, διότι πρόκειται για ένα διαπιστωμένο από το ΣτΕ μείγμα παρανομίας, αντισυνταγματικότητας, αποδόμησης της ορθοδοξίας, προσηλυτισμού και αντιπαιδαγωγικότητας, που καλείται η νέα πολιτική ηγεσία να αποκαταστήσει.
Η ίδια μάλιστα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας -και προεκλογικά και μετεκλογικά- έχει διακηρύξει την απόφασή της να σεβαστεί τις αποφάσεις του ΣτΕ, υπόσχεση, που ως τώρα δεν την έχουμε δει να γίνεται πράξη, αλλά, δυστυχώς, έχουμε γευθεί το εντελώς αντίθετο.
Ωστόσο, η υπόθεση αυτή είναι πάρα πολύ ευαίσθητη, αφού αφορά στους ορθόδοξους γονείς και στα τέκνα τους, που αποτελούν τη μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων, που προσδοκούν και αναμένουν από αυτήν την πολιτική ηγεσία υπεύθυνη, άμεση, και σύμφωνη με τους νόμους και το ΣτΕ υπουργική απόφαση.
Η απόφαση αυτή δεν μπορεί να είναι παρά μία: Η απόσυρση των παράνομων και αντιχριστιανικών θρησκευτικών, που εισήγαγε η προηγούμενη πολιτική ηγεσία στα σχολεία και η επιστροφή του σχολείου στην ορθόδοξη κανονικότητα.
Η προηγούμενη πολιτική ηγεσία, λόγω ιδεοληψίας, δεν ήθελε να καταλάβει ότι ο ορθόδοξος μαθητής είναι ο μόνος του οποίου η θρησκευτική ελευθερία δεν προστατεύεται από το κράτος, σύμφωνα με το Σύνταγμα (άρθρ. 13).
Οι Μουσουλμάνοι, οι Εβραίοι και οι Ρωμαιοκαθολικοί Έλληνες μαθητές, δικαιούνται και απολαμβάνουν στη σύγχρονη Ελλάδα, με βάση την έννομη τάξη, να διδάσκονται στο σχολείο την πίστη των γονέων τους και να διατηρούν στο ακέραιο τη θρησκευτική τους διαφορά και ελευθερία.
Με την εφαρμογή όμως των πολυθρησκειακών Προγραμμάτων ασκήθηκε, από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας Φίλη -Γαβρόγλου, επιλεκτικά, εναντίον μόνον της πλειονότητας των Ελλήνων Ορθοδόξων μαθητών, αυτός ο ξεχωριστός και ιδιότυπος ρατσισμός.
Έτσι, στο σχολείο μόνον οι ορθόδοξοι μαθητές δεν έχουν δικαίωμα να διδάσκονται την οικεία πίστη, εκείνη που επιθυμούν οι γονείς τους, κατά παράβαση μάλιστα των διεθνών ευρωπαϊκών συμβάσεων, του Ελληνικού Συντάγματος, των διαχρονικών αποφάσεων του ΣτΕ και των νόμων της ελληνικής πολιτείας.
Η συνέχιση των παράνομων Προγραμμάτων και Φακέλων Φίλη –Γαβρόγλου στα σχολεία θα αποβεί μοιραία για τους νέους μας και το μέλλον της χώρας μας, διότι θα επιτευχθεί αυτό που μεθοδεύεται και στοχεύεται, από παιδαγωγικής πλευράς, με αυτήν με την εφαρμογή για μια γενιά αυτής της διδακτέας ύλης, δηλαδή, η μετάλλαξη των ορθοδόξων μαθητών στην Ελλάδα -και μόνον αυτών- σε γενίτσαρους θρησκευτικά, όπως συνέβη σε παλαιότερες επώδυνες εποχές στην Ιστορία μας.
Οι Φάκελοι αυτοί περιέχουν διδακτικό υλικό, μη συμβατό παιδαγωγικά και θεολογικά με τους ορθόδοξους μαθητές στους οποίους απευθύνεται.
Το υλικό αυτό αποτελεί έναν απαράδεκτο πολτό διαθρησκειακής κατεύθυνσης, με τεχνητή-επιφανειακή σύγκλιση του Χριστιανισμού με τις θρησκείες.
Στην πραγματικότητα, όμως, συνίσταται από μια ποικιλία θρησκειακών παραδόσεων και δογμάτων, με ετερόκλητα χαρακτηριστικά, αφού πρόκειται για εντελώς διαφορετικά θεολογικά πεδία και πρότυπα- που οδηγούν τους μαθητές, αφενός, σε εσφαλμένα επιστημονικά συμπεράσματα και, αφετέρου, στον θρησκευτικό σχετικισμό και συγκρητισμό, στη θρησκευτική σύγχυση και στην καλλιέργεια μιας πολλαπλής θρησκευτικής ταυτότητας και συνείδησης.
Η διδασκαλία της πολυθρησκείας σημαίνει, ουσιαστικά, απαξίωση της ορθόδοξης Εκκλησίας και της διδασκαλίας της, αλλά ταυτόχρονα και διάπραξη μιας θεολογικοπαιδαγωγικής παρανομίας, αφού όλο το οικοδόμημα της πολυθρησκείας, αντιτίθεται, σύμφωνα με το ΣτΕ, τόσο στη διδασκαλία της ορθόδοξης εκκλησιαστικής παραδόσεως και στην έννομη παιδαγωγική τάξη (άρθρο 16 του Συντάγματος και άρθρ. 1 του ισχύοντος εκπαιδευτικού νόμου 1566/1985) όσο και τη συνταγματική αρχή της ισότητας (άρθρ. 4), αφού τα μέλη των θρησκειών στην Ελλάδα απολαμβάνουν πλήρη σεβασμό ως προς την αμιγή θρησκευτική διδασκαλία που τους παρέχεται από την ελληνική πολιτεία.
Είναι γεγονός ότι η εφαρμογή των νέων Προγραμμάτων, τα οποία σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτά από η νέα πολιτική ηγεσία του τόπου, ως ιδεοληπτικά δημιουργήματα του κ. Φίλη και του κ. Γαβρόγλου, οδηγεί τελικά, σε μια απαγκίστρωση της συνείδησης του ορθόδοξου μαθητή από τη χριστιανική του πίστη και τον ορθόδοξο πολιτισμό που αυτή προσφέρει.
Ταυτόχρονα, προκαλεί και τον θρησκευτικό εμποτισμό του σε ένα πολυθρησκειακό μείγμα διδασκαλίας, που στην πραγματικότητα τον μυεί σε ένα άθρησκο και κοσμικό πνεύμα και σε μια εκκοσμικευμένη διαθρησκειακή πνευματικότητα.
Παράκληση και πρόταση προς την νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας:
Με την υπογραφή των οδηγιών για το μάθημα των Θρησκευτικών, που στάλθηκε στα σχολεία πριν λίγες ημέρες προς τους Εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, φαίνεται ότι υιοθετήθηκε προσωρινά ή μόνιμα, δεν γνωρίζουμε, ΚΑΙ από τη νέα πολιτική ηγεσία όλη αυτή η αποτρόπαια ιδεοληψία Φίλη - Γαβρόγλου, δηλαδή το σχέδιό τους για πνευματική διάβρωση και προσηλυτισμό των ορθόδοξων μαθητών στην πολυθρησκεία, με στόχο την ουδετεροθησκεία.
Αυτό το πνευματικό κακούργημα των προηγούμενων υπουργών, σε βάρος των ορθόδοξων μαθητών, δεν περίμενε κανείς να συνεχιστεί με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
Θα είναι μέγιστο παιδαγωγικό και πολιτισμικό λάθος, εάν συνεχιστεί ο ουδετερόθρησκος προσανατολισμός της Παιδείας που ξεκίνησε με την πολιτική Φίλη –Γαβρόγλου, που είναι αποτελεί μία από τις πιο επικίνδυνες πνευματικές αποδομήσεις του κράτους από της συστάσεώς του έως σήμερα.