Η σημερινή ερώτηση είναι από την Αλέξα, η οποία μου γράφει: Αγαπητή Κέιτυ ακούω συνεχώς για γονείς οι οποίοι ζητούν απαλλαγή για τα παιδιά τους από το σχολικό πρόγραμμα σεξουαλικής εκπαίδευσης. Ποιά είναι τα βασικά σημεία που πρέπει να αξιολογήσω για να καταλάβω εάν το συγκεκριμένο πρόγραμμα στο σχολείο μου είναι απαράδεκτο;
Ευχαριστώ, Αλέξα.
Εντάξει μαμά, χαίρομαι που σε απασχολεί το θέμα, γιατί όταν η συζήτηση γυρνά στην σεξουαλική εκπαίδευση, η πρόληψη είναι το κλειδί. Πριν μπορέσεις να αξιολογήσεις το συγκεκριμένο πρόγραμμα του σχολείου σου, καταρχήν κατάλαβε τί χρειάζεται να γνωρίζουν τα παιδιά σου και για ποιούς λόγους.
Πρώτον, χρειάζονται πληροφορίες που αφορούν το ανδρικό και γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα.
Δεύτερον, πρέπει να κατανοήσουν τις αλλαγές που υφίστανται τα σώματά τους κατά την εφηβεία και το είδος της υγιεινής που αυτές συνεπάγονται.
Τρίτον, πρέπει να καταλάβουν το σωματικό και συναισθηματικό σύνδεσμο που χαρακτηρίζει τη σεξουαλική δραστηριότητα. Και
Τέταρτον, να κατανοήσουν πως η σωματική επαφή είναι ένα δώρο, το οποίο συνενώνει τον σύζυγο με τη σύζυγό του, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΑΜΟ.
Εμείς εδώ πιστεύουμε πως είναι η ΔΙΚΗ ΣΟΥ δουλειά να διδάξεις στα παιδιά σου αυτές τις αλήθειες, και θεωρούμε ως άριστο στόχο την εγκράτεια, ώστε τα παιδιά να εξασφαλίσουν μακροπρόθεσμη σεξουαλική υγεία και ευτυχία.
Εάν το σχολείο σας υποστηρίζει αυτές τις αντιλήψεις, τα πράγματα είναι καλά!
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ! Αυτό το οποίο συχνά αποκαλείται σεξουαλική εκπαίδευση στις μέρες μας, είναι στην πραγματικότητα μια κερκόπορτα για σεξουαλική εξερεύνηση, εις βάρος της μακροπρόθεσμης υγείας και ευτυχίας των παιδιών μας.
Λοιπόν, καταρχήν θα πάρετε στα χέρια σας το αυθεντικό εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιεί το σχολείο. Κάποιοι εκπαιδευτικοί ίσως θα ήθελαν να πιστέψετε στα λόγια τους, όταν όμως η συζήτηση αφορά το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό υλικό, να μη τους πιστέψετε.
Πρέπει να το ελέγξετε με τα ίδια σας τα μάτια και εάν δείτε την έκφραση «συμπεριληπτική» σεξουαλική εκπαίδευση στο εξώφυλλο, να τί είναι το πιθανότερο να βρείτε μέσα:
Πρώτον, να δίνει μία εμμονική έμφαση στη σεξουαλική ικανοποίηση, π.χ. μαθαίνει στα παιδιά να λένε πράγματα όπως «μου αρέσει όταν με ακουμπάς εκεί».
Δεύτερον, θα περνά το μήνυμα πως το φύλο είναι ρευστό, ακόμη και στα παιδιά του νηπιαγωγείου λέγεται πως μπορούν να διαλέξουν το φύλο τους.
Τρίτον, μπορεί να περιέχει γραφήματα με οδηγίες για αυτοϊκανοποίηση, επαφές εκτός της φυσιολογικής γεννητικής οδού∙ και
Τέταρτον, θα εισάγει συμπεριφορές που δεν είναι ταιριαστές με την ηλικία του παιδιού, όπως όταν διδάσκει παιδιά τόσο μικρής ηλικίας, όσο τα 9 έτη, να χρησιμοποιούν προφυλακτικό.
Λοιπόν, τόσο εγώ όσο και όλοι μας εδώ, απομακρύνουμε τα παιδιά μας αμέσως από την τάξη, εάν οτιδήποτε από αυτά τα παράλογα πράγματα, που βιάζουν την αθωότητα των παιδιών, ανήκουν στα περιεχόμενα.
Εάν θα ήθελες και άλλες λεπτομέρειες που αφορούν την πραγματικότητα της σεξουαλικής εκπαίδευσης στις μέρες μας, θα σου πρότεινα την ιστοσελίδα stopCSE.org, και αν θες συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς θα μιλήσεις στα παιδιά σου, επισκέψου την ιστοσελίδα μας και αναζήτησε τις συμβουλές για το πώς θα μιλήσεις στα παιδιά σου για τα θέματα αυτά.
Όταν το αντικείμενο είναι η σεξουαλική εκπαίδευση τα στοιχήματα πάνε υψηλά.
Αλλά όταν εξασφαλίσεις πως τα παιδιά σου θα λάβουν την κατάλληλη για την ηλικία τους καθοδήγηση, απαλλαγμένη από τη διαστρεβλωμένη ιδεολογία, τότε Αλέξα θα τα έχεις καταφέρει.
Πηγή: https://www.youtube.com/watch?v=wjGc1ghLW1Y