Το τέλος της εθνικής μας κυριαρχίας - "Κατάσχεση δημόσιας περιουσίας, σύλληψη, κράτηση..."
Ένα συγκλονιστικό απόσπασμα από το νέο Μνημόνιο που αποδεικνύει ότι όχι απλώς παραδίδεται η χώρα στους ξένους δανειστές, αλλά όπως το defencenet.gr έχει αποκαλύψει ανοίγει το δρόμο ακόμα και για επέμβαση των στρατιωτικών δυνάμεων στην Ελλάδα, αλλά και συλλήψεις Ελλήνων δημόσιων λειτουργών στο εξωτερικό ή όπου βρίσκονται, δημοσιεύουμε σήμερα. Πρόκειται όχι για επιστροφή στην βαυαροκρατία, αλλά επιστροφή στην Φραγκοκρατία.
Ιδού τι αναφέρει το κείμενο της ντροπής που υπερψήφισαν οι 199 βουλευτές της εθνικής αντιπροσωπείας:
"Κάθε ένα από τα (σ.σ.: συμβεβλημένα) μέρη αμετάκλητα και χωρίς όρους αίρει κάθε ασυλία την οποία έχουν ή θα μπορούσαν να έχουν στο μέλλον σε σχέση με τον εαυτό τους ή τα περιουσιακά τους στοιχεία ή έσοδα από νομικές διαδικασίες που σχετίζονται με αυτή την Συμφωνία. Κάθε ασυλία συμπεριλαμβανομένης χωρίς περιορισμούς ασυλία από (σ.σ.: συνέπειες) μήνυσης/αγωγής, αποφάσεις δικαστηρίων ή άλλη αρχή, από σύλληψη, κράτηση ή περιοριστικό ένταλμα πριν από την ανακοίνωση της δικαστικής απόφαση και από κάθε μορφή εκτέλεσης και επιβολής κατά αυτής, των περιουσιακών της στοιχείων ή έσοδα μετά την δικαστική απόφαση μέχρι το σημείο που δεν απαγορεύεται από υποχρεωτικό νόμο.
Εφαρμοστικός Νόμος και Δικαιοδοσία
Αυτή η συμφωνία και κάθε μη υποχρεωτικές υποχρεώσεις που προέρχονται από ή σε σχέση με αυτή θα διέπονται και θα ερμηνεύονται από το αγγλικό δίκαιο. Τα μέρη αποδέχονται να καταθέσουν την διαφορά τους στην αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου".
Το περιεχόμενο του κειμένου είναι ανατριχιαστικό και απορεί κανείς πως μπορεί κάποιοι έχουν εκπέσει του εθνικού φρονήματος σε τέτοιο βαθμό ώστε να ψηφίζουν τέτοιο κείμενο.
Το οποίο κείμενο τι λέει; Πρώτον ότι το δημόσιο στερείται πλέον κάθε ασυλίας και τα περιουσιακά στοιχεία ή έσοδά του μπορούν να κατασχεθούν! Και αυτό αφορά και τα έσοδα από υδρογονάνθρακες, από πάσης φύσεως ορυκτά, από πάσης φύσεως δημόσια περιουσία κλπ.
Αλλά μπορούν μέχρι και να συλληφθούν και να κρατηθούν Έλληνες πολίτες αν δεν πληρωθούν τα δάνεια των τοκογλύφων!
Μπορεί να εκδοθεί διεθνές ένταλμα κατά της χώρας. Και το ερώτημα είναι πως θα συλληφθούν και θα κρατηθούν; Καλά στο εξωτερικό, μπορούν να συλλάβουν τους πρεσβευτές (με το παρόν άρθρο δεν ισχύει η ασυλία τους τουλάχιστον στις χώρες που δεν απαγορέυεται με υποχρεωτικό νόμο, όπως π.χ. οι ΗΠΑ). Στην Ελλάδα, όμως πως θα συμβεί αυτό αφού η χώρα παραιτήθηκε του δικαιώματος της ασυλίας;
Μήπως με «εισαγώμενη» εκτελεστική εξουσία;
Γιατί πως αλλιώς θα συλληφθούν ή θα κρατηθούν οι Έλληνες που θα θεωρηθούν υπεύθυνοι για την μη πληρωμή τόκων σε περίπτωση χρεοκοπίας; Αλήθεια, ποιοι είναι οι καθ’ύλην αρμόδιοι; Γιατί δεν αναφέρονται στο κείμενο; Και τι εννούμε "εισαγώμενη εκτελεστική εξουσία"; Στρατεύματα; Ευρωχωροφυλακή, τι;
Και προσέξτε πως υποθήκευσαν μέσα σε μία νύχτα όλο τον εθνικό πλούτο με μία φράση: «Κάθε ένα από τα μέρη αμετάκλητα και χωρίς όρους αίρει κάθε ασυλία την οποία έχουν ή θα μπορούσαν να έχουν στο μέλλον σε σχέση με τον εαυτό τους ή τα περιουσιακά τους στοιχεία ή έσοδα από νομικές διαδικασίες».
Δηλαδή το σύνολο της δημόσιας περιουσίας και τα έσοδα που προκύπτουν από όλη την παραγωγή του ελληνικού κράτους τέθηκαν ως «εγγύηση» και αν κάτι «δεν πάει καλά», που λέει κι ο έτερος (από την ... ανάποδη σε σχέση με τον Α.Σαμαρά) «νεοφώτιστος» Γ.Καρατζαφέρης κατάσχεται επι τόπου.
Και να είστε σίγουροι ότι θα φροντίσουν κάτι να μην πάει καλά. Ακριβώς για να λεηλατήσουν το «χρυσάφι» που θα έχουν στα χέρια τους. Και τότε...
Και για να επιβεβαιωθεί το ότι επιστρέφουμε στην Φραγκοκρατία, «αποκλειστική αρμοδιότητα» για την εκτέλεση των παραπάνω, έχουν τα δικαστήρια του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου.
Πάντως είμαστε υποχρεωμένοι να παραθέσουμε και την θέση του υπουργού Οικονομικών Ε.Βενιζέλου για το θέμα, καθώς γνωρίζοντας το τι ακριβώς σημαίνει αυτό (αλίμονο!) μίλησε ειδικά στην Βουλή επί του ζητήματος δύο φορές και μάλιστα την δεύτερη σχεδόν αποκλειστικά γι’αυτό:
Ιδού λοιπόν τι υποστήριξε ο ΥΠΟΙΚ:
«Γιατί επιλέγεται το αγγλικό Δίκαιο συνήθως; Γιατί είναι το πιο παλιό, το πιο επεξεργασμένο, αυτό που παραπέμπει στην πιο πλούσια νομολογία, αυτό που γίνεται διεθνώς αποδεκτό, αυτό που γνωρίζει όχι απλά και μόνο η αγορά με την έννοια των ιδιωτών, αλλά και η αγορά με την έννοια των δημοσίων θεσμών που μετέχουν σε τέτοιου είδους διαδικασίες και συμβάσεις. (σ.σ.: !!!)»
»Και όσοι κόπτονται για την εθνική κυριαρχία (σ.σ.: ούτε καν το δικαίωμα δεν τους αναγνωρίζει να ενδιαφέρονται για την εθνική κυριαρχία), για τα πολιτιστικά αγαθά, για τον ορυκτό πλούτο, για την υφαλοκρηπίδα, για την ΑΟΖ, για τις έρευνες προκειμένου να ανακαλύψουμε κι εμείς πολύ σημαντικά κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, πρέπει να είναι ήσυχοι (σ.σ.: Είδαμε πόσο ήσυχοι πρέπει να είμαστε πιο πάνω»»
» Γιατί γίνεται από όλους δεκτό ότι στα θέματα αναγκαστικής εκτέλεσης το Δίκαιο που ισχύει, είναι το Δίκαιο της χώρας στην οποία κινείται η διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης, άρα το ελληνικό Δίκαιο (σ.σ.: Μα, αφού οικειοθελώς παραιτηθήκαμε της ασυλίας!).»
» Η δικαιοδοσία ανήκει στα ελληνικά Δικαστήρια και οι κανόνες εκτέλεσης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου είναι παρόμοιοι με αυτούς που το Σύνταγμά μας προβλέπει για κάθε Έλληνα ή ξένο ιδιώτη, που εγείρει αξιώσεις κατά του Ελληνικού Δημοσίου και μπορεί να εκτελέσει μια απόφαση που εκδίδεται σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου (σ.σ: Τα ελληνικά δικαστήρια έχουν παράρτημα στο «Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου»;)
» Επαναλαμβάνω ότι αυτό αφορά μόνο την ιδιωτική περιουσία και όχι τη δημόσια περιουσία, όχι τη δημόσια κτήση, όχι τα δημόσια αγαθά, όχι τα πολιτιστικά αγαθά, όχι τον ορυκτό πλούτο (σ.σ.: Ποια ιδιωτική περιουσία; Το χρέος είναι 100% του δημοσίου. Λέει πουθενά μέσα για ιδιωτική περιουσία το Μνημόνιο;)!
Το μνημόνιο ψηφίστηκε αλλά τώρα πρέπει να εφαρμοσθούν τα μέτρα που αυτό περιλαμβάνει. Την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών πρέπει να καταθέσει προς έγκριση στο Eurogroup πέρα από τις γραπτές δεσμεύσεις των πολιτικών αρχηγών και τη ρύθμιση για τις ρήτρες συλλογικές δράσης (CACs) αλλά και αναλυτικό χρονολόγιο εφαρμογής των παρεμβάσεων που θεωρούνται "προαπαιτούμενες" της υπογραφής του νέου δανείου.
Οι εταίροι της Ελλάδας -όπως αναφέρει στο σχετικό αναλυτικό δημοσίευμα το capital.gr- θα πρέπει να ικανοποιηθούν για να δώσουν το «ΟΚ» για να ξεκινήσει το PSI έως την Παρασκευή. Για να ικανοποιηθούν σύμφωνα με πληθώρα δηλώσεων ξένων αξιωματούχων θέλουν να δουν έργα και αυτά που πρέπει να γίνουν τις επόμενες ημέρες είναι πολλά.
Οι δανειστές ζητούν κάποια από τα μέτρα να ψηφισθούν πριν από το PSI και η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει μαζικά εφαρμοστικούς νόμους ακόμη και με τη μορφή πράξεων νομοθετικού περιεχομένου.
Η κυβέρνηση δεσμεύθηκε να εφαρμόσει δημοσιονομικά μέτρα αξίας 3,2 δισ. ευρώ και πλειάδα διαθρωτικών παρεμβάσεων:
Α. Συμπληρωματικό προϋπολογισμό που θα περιλαμβάνει ένα μέρος των πρόσθετων μέτρων:
* τα αδιευκρίνιστα 325 δισ. ευρώ,
* την μείωση κατά 200 εκατ. ευρώ των λειτουργικών δαπανών,
* την περικοπή 280 εκατ. ευρώ από εκλογικές δαπάνες, επιδοτήσεις απομακρυσμένων περιοχών, πιστώσεων για αποδοχές πανεπιστημίων, αναπληρωτών καθηγητών και άλλων δαπανών γυμνασίων, λυκείων και γεωργικών δαπανών.
* Την περικοπή 300 εκατ. ευρώ από τις επικουρικές συντάξεις
* Την μείωση των αμιγώς εθνικών επενδύσεων (και επιδοτήσεις προς επιχειρήσεις) κατά 400 εκατ. ευρώ.
* την περικοπή αμυντικών δαπανών κατά 300 εκατ. ευρώ.
* Την περικοπή 550 θέσεων αντιδημάρχων και του προσωπικού που υπηρετεί σε αυτούς.
Β. Θεσπίζει 8 νόμους που θα προβλέπουν:
* Εργασιακός νόμος για την άρση της μετενέργειας, κατάργηση της μονιμότητας, πάγωμα της "ωρίμανσης", κατάργηση της υποχρεωτικής διαιτησίας, μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22% (επιπλέον 10% για τους νέους εργαζομένους).
* Λουκέτο στα μικρά ταμεία κοινωνικής ασφάλισης και μείωση σε δαπάνες κοινωνικής ασφάλισης «χαμηλής προτεραιότητας»
* Παρεμβάσεις στην αγορά με νέο νόμο για τον ορισμό των τιμών των αδειών των οδικών εμπορευματικών μεταφορών, απελευθέρωση 20 επαγγελμάτων και νέες παρεμβάσεις στους δικηγόρους.
* Μεταρρύθμιση των επικουρικών συντάξεων, και διεύρυνση του ενιαίου μισθολογίου σε όλους τους φορείς με την ανάκτηση των μισθών που καταβλήθηκαν μετά από την 1 Νοεμβρίου.
* Θέσπιση πλαφόν 2,8 δισ. ευρώ στην δαπάνη για φάρμακα. Μείωση των περιθωρίων κέρδους των φαρμακείων κάτω από 15%, των περιθωρίων χονδρικής από 5,3% σε 5%, σταθερού περιθωρίου 30 ευρώ για όλα τα φάρμακα άνω των 200 ευρώ και αύξηση εκπτώσεων για τα φαρμακεία με κύκλο εργασιών άνω των 35.000 ευρώ. Καθορισμό των ανώτατων τιμών των γενόσημων φαρμάκων, υποχρεωτική ηλεκτρονική συνταγογράφηση για όλους τους γιατρούς.
* Κατάργηση της ρύθμισης στις ληξιπρόθεσμες οφειλές αλλά και της αναστολής της ποινικής δίωξης και της δέσμευση περιουσιακών στοιχείων.
* Νομοθεσία για την ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών και νόμος για τη βελτίωση του δημοσιονομικού πλαισίου εποπτείας.
Γ. Υπογράφει δεκάδες υπουργικές αποφάσεις που θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: την εφαρμογή του τέλους επιτηδεύματος, την πλήρη εφαρμογή του νέου μισθολογίου (4 αποφάσεις), μείωση του χρόνου μεταφοράς από τη ΔΕΗ των εσόδων του φόρου ακίνητης περιουσίας σε 2 ημέρες, το κλείσιμο ΔΕΚΟ και φορέων και την αναθεώρηση της λίστας φαρμάκων.
Κι όλα αυτά αποτελούν την κορυφή μονάχα του παγόβουνου...
Όλοι οι αντάρτες - Ποιοί διαγράφηκαν από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ
Ουσιαστικά μετά την χθεσινή ψηφοφορία τίποτε δεν είναι το ίδιο, αφού πλέον το τρίτο “κόμμα” στη Βουλή είναι πλέον οι ανεξάρτητοι βουλευτές με το ΠΑΣΟΚ να έχει χάνει την πλειοψηφία και τη Ν.Δ. οριακά πάνω από το... κόμμα των “ανταρτών”
Πλέον και μετά τις αρνητικές ψήφους που οδήγησαν στη διαγραφή των βουλευτών η δύναμη των κομμάτων (ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.-ΛΑΟΣ) έχει ως εξής:
ΠΑΣΟΚ: 132
ΝΔ: 62
ΛΑΟΣ: 14
Το “αντάρτικο” που τα δυο μεγάλα κόμματα, κυρίως, προσπάθησαν να αποτρέψουν και ως την τελευταία στιγμή διέρρεαν ότι έχουν περιορίσει, τελικά δεν ήταν περιορισμένο, αφού μιλάμε για 45 συνολικά βουλευτές που διαχώρισαν τη θέση τους και πλέον είναι έξω από το... μαντρί, λέγοντας “όχι” ή “ναι” μη πειθαρχώντας στην “κομματική γραμμή”.
Με εντολή του Γ. Παπανδρέου έθεσε εκτός ψηφοδελτίων στις επόμενες εκλογές εννιά βουλευτές. Πρόκειται για τους :
Γιάννη Κουτσούκο, Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, Παναγιώτη Δημητρουλόπουλο, Βασίλη Κεγκέρογλου, Χρύσα Αράπογλου, Δημήτρη Κουσελά, Δημήτρη Καρύδη, Μαρία Μίχου, Μιχάλη Τζελέπη που ψήφισαν ναι επί της αρχής του νομοσχεδίου και δεν υπερψήφισαν συγκεκριμένα άρθρα του νομοσχεδίου. Επίσης οι βουλευτές αυτοί παραπέμπονται στην Επιτροπή Δεοντολογίας.
Όλοι οι βουλευτές που διαχώρισαν τη θέση τους παραπέμπονται στην επιτροπή δεοντολογίας της Ν.Δ. με το ερώτημα της διαγραφής, μια διαγραφή που θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη καθώς για κάτι τέτοιο είχε προειδοποιήσει ο Αντώνης Σαμαράς, λέγοντας μάλιστα ότι δεν θα συμπεριληφθούν ούτε στους επόμενους εκλογικούς καταλόγους.
Τι δήλωσαν οι βουλευτές:
Η Βάσω Παπανδρέου:
Με διέγραψαν από το ΠΑΣΟΚ αλλά και δεν μπορούν να διαγράψουν ούτε τις απόψεις ούτε την πορεία μου
Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης που ήταν “απών” στη ψηφοφορία δήλωσε:
"Έχω ήσυχη την συνείδησή μου. Η Νέα Δημοκρατία είναι το σπίτι μας και η στάση μου αυτή, βοηθά την Νέα Δημοκρατία και την Ελλάδα".
Ο Μάκης Βορίδης που υπερψήφισε παρά την “κομματική γραμμή” για όχι του ΛΑΟΣ είπε:
Έπραξα κατά τη συνείδηση μου σε μια κρίσιμη για το έθνος ψηφοφορία Πράττω κατά το Σύνταγμα, τώρα πρέπει να προχωρήσουμε ως έθνος στα βήματα που είναι απαραίτητα.
Συμβολικά αλλά και ουσιαστικά είναι πρωτοφανές για τη ΝΔ: Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έπειτα από τις χθεσινές διαγραφές δεν έχει βουλευτή στη γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή!
Κοινή στάση, επιλέγοντας το «όχι» στη δανειακή σύμβαση, κράτησαν και οι τρεις «γαλάζιοι» βουλευτές που εκλέγονται στις Σέρρες. Οι Θ. Λεονταρίδης, Αν. Καριπίδης και Μαρία Κόλλια Τσαρουχά καταψήφισαν και βρέθηκαν εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας. Για πρώτη φορά η ΝΔ δεν έχει κανέναν βουλευτή από τη γενέτειρα της οικογένειας Καραμανλή...
Πύρρειος νίκη για τους "μνημονιακούς" - Έχασε την πλειοψηφία το ΠΑΣΟΚ! - Όλα αλλάζουν
Μια νέα πολιτική σκηνή αναδείχθηκε από την σημερινή ψηφοφορία στην Βουλή, όπου εγκρίθηκε το νέο Μνημόνιο μαζί με το PSI και την δανειακή σύμβαση. Η νέα δανειακή σύμβαση υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, όπως αναμενόταν με 199 ψήφους αλλά τίποτε δεν είναι πλέον ίδιο στην πολιτική σκηνή της χώρας, καθώς τόσο το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει την δεδηλωμένη με την διαγραφή όλων των βουλευτών του που ψήφισαν κατά του Μνημονίου (αριθμός 22), αλλά και της ΝΔ (21) και του ΛΑΟΣ που διέγραψε, τουλάχιστον "στα χαρτιά" τους Γεωργιάδη-Βορίδη!
Τώρα η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ έχει 130 βουλευτές, δηλαδή δεν είναι κόμμα της πλειοψηφίας, η ΝΔ 62 βουλευτές (το 65% των βουλευτών που εκλέχθηκαν το 2009, μόλις) και 52 είναι οι ανεξάρτητοι. Δεκατρείς βουλευτές έχει πλέον και το ΛΑΟΣ.
Η αντίσταση στην παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας από πολλούς βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και η άρνησή τους να υπερψηφίσουν τη συμφωνία της Ελλάδας με την τρόικα, αναγκάζουν τις ηγεσίες των αποκαλούμενων μεγάλων κομμάτων να διαγράψουν τους αμφισβητίες από τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες.
Ερώτημα είναι τι θα πράξουν τα κόμματα με όσους βουλευτές ψήφισαν παρόντες, ή "ναι επί της αρχής" ωστόσο καταψήφισαν επιμέρους άρθρα της νέας δανειακής σύμβασης όπως συνέβη με αρκετούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Μεγάλο είναι το πλήγμα για τον Αντώνη Σαμαρά που άκουσε βουλευτές της ΝΔ όπως ο Χρήστος Ζώης, η Μαρία Κόλλια, η Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο Θεόφιλος Λεονταρίδης και ο Παναγιώτης Μελάς να καταψηφίζουν παρά το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς είχε επιβάλλει κομματική πειθαρχία προειδοποιώντας τους αντάρτες ότι οι δρόμοι τους με το κόμμα της ΝΔ θα χωρίσουν. Δεν ψήφισε επίσης το μνημόνιο ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας. Καταψήφισε και ο Ζήσης Τζηγκαλάγιας της ΝΔ. Σημειώνεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς έθεσε θέμα κομματικής πειθαρχίας.
Βέβαια, αίσθηση έκανε το "Ναι σε όλα" του Κώστα Καραμανλή. Πολλοί περίμεναν από τον πρώην πρωθυπουργό ότι τουλάχιστον θα απείχε από την ψηφοφορία. Σύμφωνα με τα αποτελεσματα η σύμβαση υπερψηφίστηκε με 43 απώλειες από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και την απουσία του ΛΑΟΣ πλην των Μ.Βορίδη και Αδ.Γεωργιάδη που ψήφισαν «ναι».
«Όχι» από ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Αριστερά, «ναι» από τη Δημοκρατική Συμμαχία, πλην του κ. Αυγενάκη που δήλωσε «παρών».
Επίσης οι υπουργοί του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδη και Άδωνης Γεωργιάδης, είπαν "ναι σε όλα" και διαφοροποιήθηκαν από την επίσημη γραμμή του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη. Περισσότερο ενδιαφέρον (αφού θεωρείται στημένη η όλη διαφοροποίηση για να παραμείνουν υπουργοί), το τι θα κάνει αύριο ο Λ.Παπαδήμος σε ότι αφορά τους άλλους δύο, τον Γ.Γεωργίου αναπληρωτή υπουργό Άμυνας και Α.Ροντούλη υφυπουργό Ανάπτυξης.