Μαύρη μέρα η 25 Μαΐου 2018 για την Ιρλανδία και άλλο ένα κατρακύλισμα για την Ευρώπη.
Το αποτελέσμα του δημοψήφισματος που διεξήχθη την 25/05/18 στην Ιρλανδία με ερώτημα να καταργηθεί ή όχι η 8η τροπολογία του Συντάγματος, δίνει πλέον τη δυνατότητα στην Ιρλανδική κυβέρνηση να την καταργήσει , επιτρέποντας ελεύθερα τις αμβλώσεις ως την 12 η εβδομάδα κύησης. Τα αποτελέσματα Ναί στην άμβλωση 66.4%, 1.429981 ψήφοι, Όχι 33.6%, 723,632 ψήφοι.
Η 8η τροπολογία είχε εισαχθεί στο σύνταγμα της Ιρλανδίας το 1983, και αναγνώριζε το δικαίωμα στη ζωή εξίσου για την μητέρα και το αγέννητο παιδί της. Δεν επέτρεπε την έκτρωση του παιδιού από την μητέρα για κανένα λόγο. Το 2013 ο νόμος έγινε πιό χαλαρός επιτρέποντας την άμβλωση σε περίπτωση άμεσου κινδύνου για την ζωή της μητέρας, όχι όμως για περιπτώσεις βιασμού,αιμομιξίας ή συγγενούς ανωμαλίας.Οι αντιδράσεις ήταν τεράστιες απέναντι στο νόμο αυτό, διότι πολλές γυναίκες που επιθυμούσαν να σκοτώσουν τα παιδιά τους έπρεπε να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, ή να κάνουν άμβλωση παράνομα.
Λόγω της μέχρι τώρα εφαρμογής του προστατευτικού νόμου, η Ιρλανδία ήταν από τις ασφαλέστερες χώρες για τις μητέρες και τα κυοφορούμενα παιδιά τους.
Το κάθε παιδί που είχε συλληφθεί στη χώρα αυτή είχε δικαίωμα ως τώρα να ζήσει, και αυτό δεν εξαρτάτο από την βούληση των οικείων του, ήταν δικαίωμά του κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα χωρίς αυτό να σημαίνει οτι παρεβλέπετο η υγεία και η ποιότητα ζωής της μητέρας εάν βρισκόταν σε κίνδυνο, προκειμένου να σωθεί το παιδί.
Τον υπάρχοντα αυτό νόμο υποστήριξαν στο δημοψήφισμα όλοι όσοι αναγνωρίζουν με αντικειμενικότητα πως η ζωή του ανθρώπου ξεκινά από την γονιμοποίηση του ωαρίου και ως εκ τούτου αξίζει να προστατευθεί από την στιγμή της σύλληψής του. Άτομα με ήθος και επιστημονική επάρκεια, Ιατροί, Νοσηλευτές, Μαίες, αλλά και απλοί πολίτες με αγάπη στον άνθρωπο.
Δυστυχώς όμως στο παρόν δημοψήφισμα δεν επικράτησε η αλήθεια αλλά η δημαγωγία, το ένστικτο, η παραπλάνηση, καθώς η ψήφος κατευθύνθηκε από συγκεκριμένα συμφέροντα.
Όλο αυτό το προαποφασιμένο έγκλημα ωραιοποιήθηκε με ευγενικές εκφράσεις ...Οι γυναίκες να αντιμετωπίζονται με σεβασμό, με συμπάθεια, χωρίς υποκρισία και σκληρότητα ,να μήν βρίσκουν μπροστά τους φραγμούς ή ντροπιαστικές συνθήκες όταν έχουν μια μή προγαμματισμένη εγκυμοσύνη. Να υπάρχει αξιοπρέπεια , ευσυνείδητη ιατρική κάλυψη και καλές νοσοκομειακές συνθήκες, να μήν δαπανούν χρήματα για να ταξιδεύουν στο εξωτερικό, να είναι όλα ελεύθερα ασφαλή και νόμιμα. Όλα αυτά «τα ωραία» δυστυχώς επελέγησαν να υπάρχουν για να εξυπηρετούν το θάνατο. Τόση πρόνοια, τάξη και νομιμότητα να σκοτώνονται αθώα παιδιά.
Βγήκε μιά λαική ετυμηγορία που καταδικάζει σε θάνατο άγνωστο αριθμό παιδιών, και δημιουργεί πολλά προβλήματα, δημογραφικά, κοινωνικά, σωματικής και ψυχικής υγείας στις μητέρες και το χειρότερο σοβαρά ζητήματα πνευματικής φύσεως διότι μάχεται την απόφαση του Θεού να έλθει στη ζωή ένας νέος άνθρωπος. Είναι ντροπιαστικό για τον πολιτισμό μας να υποστηρίζονται τέτοιες θέσεις που αγνοούν και αδικούν τους αδύναμους και ανυπεράσπιστους για να υποστηριχθεί η ευδαιμονία των ισχυρών.
Το κίνημα «Αφήστε με να Ζήσω!» στήριξε τον αγώνα όλων των συντελεστών υπέρ της διατήρησης της 8ης τροπολογίας του Συντάγματος. Πρόβαλε τις θέσεις τους και τον έντιμο αγώνα τους μέσα από την ιστοσελίδα του, καθώς και μέσα από τα κανάλια του στο Vimeo και YouTube. Απέστειλε επιστολή στήριξης στους Ιρλανδούς αγωνιστές Υπέρ της ζωής. Το γεγονός οτι αποτελούν μειοψηφία με κανέναν τρόπο δεν σημαίνει πως η αλήθεια είναι μακριά τους.
Ο αγώνας τους είναι ειλικρινής, ανυστερόβουλος, απόλυτα εναρμονισμένος με το πνεύμα της Χριστιανικής πίστης, και αξίζει κάθε υποστήριξης.
Θα είμαστε δίπλα τους και σε όποιες μελλοντικές ανάλογες δράσεις αναλάβουν στο όνομα των μικρών αθώων και ανυπεράσπιστων παιδιών-εμβρύων, για τα οποία ο Κύριός μας είπε πως “Ἐὰν δὲν γίνουμε ὥσπερ ἕν τῶν τοιούτων τῶν ἐλαχίστων δὲν θὰ εἰσέλθουμε εἰς τὴ Βασιλεία τῶν Οὐρανῶν”.
«Αφήστε με να ζήσω!»
Πηγή: Αφήστε με να ζήσω!