Σύμφωνα με υπολογισμούς, που αφορούν το εξωτερικό, (ΗΠΑ), το 1% των περιπτώσεων άμβλωσης αφορούν παιδιά που συνελήφθησαν μετά από βιασμό. Οι αθώες αυτές ψυχούλες σκοτώνονται συνήθως πολύ νωρίς, γιατί ενώ δεν έχουν κανένα φταίξιμο, πέφτει σε αυτές η οργή για την πράξη του πατέρα.
Η άμβλωση μετά από βιασμό αποδίδει «δικαιοσύνη» σκοτώνοντας έναν αθώο, δηλ. το παιδί, καθιστώντας θύμα για δεύτερη φορά μετά την κακοποίησή της τη μητέρα, που έχει να αντιμετωπίσει και τις συνέπειες από την έκτρωση του παιδιού.
Ο Ελληνικός ποινικός κώδικας (άρθρο 304, 4β) επιτρέπει την άμβλωση σε περίπτωση βιασμού ως την 19η εβδομάδα κύησης, τρεις δηλ. εβδομάδες πριν το επίσημο όριο βιωσιμότητας του παιδιού. Είναι λυπηρό η δικαιοσύνη να αποδίδεται με αυτόν τον παράλογο τρόπο, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη, πως το παιδί είναι ένας διαφορετικός, αθώος άνθρωπος, μοναδικός και ανεπανάληπτος.
Η δικαιοσύνη, μόνο όταν εμπνέεται από την αγάπη, υπηρετεί πραγματικά τον άνθρωπο. Αυτό αποδεικνύουν τα λόγια του Χριστού μας: «Τί ημίν δοκεί; Εάν γένηται τινί ανθρώπω εκατόν πρόβατα και πλανηθεί έν εξ αυτών ουχί αφείς τα ενενήκοντα εννέα επί τα όρη, πορευθείς ζητεί το πλανώμενον; Και εάν γένηται ευρείν αυτό, αμήν λέγω υμίν ότι χαίρει επ αυτώ μάλλον ή επί τοις ενενήκοντα εννέα τοις μή πεπλανημένοις» (Ματθ. 18, 12–13).(1)
Τα αθώα μωρά του 1% αξίζουν την τιμή και την προστασία μας.
Η Rebbeca Kiessling είναι ένα παιδί του 1%, συνελήφθη μετά από βιασμό, δόθηκε για υιοθεσία και συνάντησε τη βιολογική της μητέρα μετά την ενηλικίωσή της. Νομικός η ίδια, έχει θέσει τον εαυτό της στη διακονία των μητέρων που κυοφορούν παιδιά από βιασμό και των παιδιών που γεννήθηκαν μετά από βιασμό.
------------------------------------------------------------
(1) Μτφ.: «Ποιά ιδέα έχετε εσείς; Εάν ένας άνθρωπος έχει εκατό πρόβατα και συμβεί να χαθεί ένα από αυτά, δεν θα αφήσει τα ενενήντα εννέα επάνω στα βουνά και δεν θα τρέξει να αναζητήσει το χαμένο πρόβατο; Και εάν συμβεί να το βρει, σας διαβεβαιώ ότι χαίρετε για αυτό περισσότερο από τα ενενήντα εννέα που δεν έχουν χαθεί». («Η Καινή Διαθήκη, με Σύντομη Ερμηνεία (Στη Δημοτική)», Π. Τρεμπέλα, εκδ. «Ο Σωτήρ»).
Μετάφραση βίντεο.
Μερικοί από εμάς έχουμε ανάγκη να γνωρίσουμε ήρωες.
Οι δικοί μου ήρωες είναι οι άνθρωποι που ψήφισαν και οι νομικοί που νομοθέτησαν υπέρ της ζωής και διασφάλισαν κάποτε να είναι η άμβλωση παράνομη, ακόμη και για τις περιπτώσεις βιασμού.
Οφείλω τη ζωή μου στο νόμο που υπήρχε τότε και με προστάτευσε.
Σήμερα και η ίδια η (φυσική) μητέρα μου είναι ευγνώμων.
Λέει πως είμαι μιά ευλογία για εκείνην.
Την τιμώ και η παρουσία μου της προσφέρει παρηγοριά.
Κάποιοι άνθρωποι θα πουν, «Α, καλά, ήσουν τυχερή».
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΥΧΕΡΗ. ΗΜΟΥΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΗ.
Πηγή: youtube.com, Αφήστε με να ζήσω!