2 Οκτωβρίου 2018
Η Γερουσιαστής Κόνι Λέβυα, που εισηγήθηκε το σχετικό νομοσχέδιο, δήλωσε πως παρά την άρνηση (βέτο) του Κυβερνήτη Μπράουν, σκοπεύει να επανεισαγάγει τη νομοθετική πρόταση, κατά τη διάρκεια των εργασιών της επόμενης νομοθετικής περιόδου. Ειδικότερα δήλωσε ότι «αυτό το εξαιρετικής σπουδαιότητας νομοσχέδιο θα εξασφάλιζε την πρόσβαση σε φαρμακευτικές υπηρεσίες έκτρωσης εντός των εγκαταστάσεων του δημόσιου πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, στους φοιτητές που αναζητούν τρόπο να τερματίσουν την εγκυμοσύνη τους. Είμαι αισιόδοξη ότι η επερχόμενη νομοθετική περίοδος και ο Κυβερνήτης μας θα συμφωνήσουν ότι το δικαίωμα της επιλογής δεν είναι απλώς ένα σύνθημα, αλλά ακριβώς μία δέσμευση να βελτιώσουμε όντως την πρόσβαση στην έκτρωση για τους φοιτητές σε όλη την Καλιφόρνια».
30 Σεπτεμβρίου 2018
Σε μία απρόσμενη εξέλιξη των γεγονότων, ο Κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Τζέρυ Μπράουν, πολιτικός του Δημοκρατικού Κόμματος των Η.Π.Α., υπέρμαχος των εκτρώσεων, έθεσε βέτο σε ένα νομοσχέδιο, το οποίο θα υποχρέωνε και τα 34 δημόσια πανεπιστήμια της Πολιτείας του, να καταστήσουν τα εκτρωτικά χάπια διαθέσιμα εντός των πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων.
Δύο ομάδες δραστηριοποιούμενες υπέρ των εκτρώσεων είχαν διαθέσει 20 εκατομμύρια δολάρια για την υλοποίηση ενός επικίνδυνου προγράμματος απ’ άκρου εις άκρον της Καλιφόρνια. Καμία άλλη Πολιτεία σε όλο το αμερικανικό έθνος δεν διαθέτει τέτοιο νόμο.
Αντίγραφο της απόφασης του Κυβερνήτη Μπράουν, να θέσει βέτο στο νομοσχέδιο
Το νομοσχέδιο, με αριθμό SB320, ήταν μια επικίνδυνη ενέργεια από τους υπερμάχους των εκτρώσεων, να υποβάλλουν τις γυναίκες που φοιτούν σε κολλέγια σε κρυφές (μη αντιληπτές) εκτρώσεις, οι οποίες πολύ συχνά παρουσιάζουν επιπλοκές , θέτοντάς τες σε άμεσο ιατρικό κίνδυνο. Φοιτήτριες θα υποβάλλονταν σε (φαρμακευτικές) εκτρώσεις εντός των κοιτώνων τους και θα κατέληγαν να «γεννήσουν» τα εξαιρετικά πρόωρα βρέφη τους, νεκρά, στις κοινόχρηστες τουαλέτες, που μοιράζονται με πολλούς άλλους ανθρώπους. Αυτού του είδους τα εκτρωτικά χάπια ορισμένες φορές προκαλούν ακατάσχετη αιμορραγία, μολύνσεις και άλλες επικίνδυνες παράπλευρες επιπτώσεις.
Επιπροσθέτως, το υπ’ αριθμόν SB320 νομοσχέδιο δεν επέβαλε στα δημόσια πανεπιστήμια να ενημερώνουν τις γυναίκες της δυνατότητας επιλογής της αναστροφής της άμβλωσης, σε περίπτωση που μετανοήσουν για την αρχική επιλογή τους να προχωρήσουν σε έκτρωση, και άν επιθυμήσουν να σταματήσουν την φαρμακευτική έκτρωση, όσο το μωρό τους είναι ακόμη στη ζωή.
Η ιστοσελίδα Live Action επί μακρόν ενημέρωσε τους πολίτες για τον τρόπο με τον οποίο μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τον Κυβερνήτη Μπράουν, ζητώντας του να θέσει βέτο στο νομοσχέδιο. Το βέτο ήταν απαραίτητο για πολλούς λόγους μεταξύ των οποίων και οι εξής:
Οι πολιτικοί της Καλιφόρνια και οι υποστηρικτές τους (σ.μ. χρηματοδότες των πολιτικών) από την βιομηχανία των εκτρώσεων, ψεύδονται προς τους φοιτητές, λέγοντάς τους ότι η έκτρωση με τη χρήση φαρμακευτικών ουσιών, είναι απλώς μια κατάσταση ανάλογη προς μία έντονη έμμηνη ρύση με την οποία απλώς απομακρύνεται από τον οργανισμό της, μία άμορφη μάζα ασχημάτιστων κυττάρων.
Το εκτρωτικό χάπι μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως την 10η εβδομάδα κύησης, δηλαδή σε χρόνο που ήδη το μωρό έχει μια καρδιά που χτυπάει και έχουν σχηματιστεί χέρια και πόδια. Το πρώτο χάπι που χρησιμοποιείται, λέγεται μιφεπριστόνη και διακόπτει την παροχή οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στο μωρό, μέσω της κυκλοφορίας, αφήνοντάς το να πεθάνει εντός μίας ή δύο ημερών. Το δεύτερο χάπι που λαμβάνεται ακολούθως θέτει σε ενέργεια τη διαδικασία αποβολής του νεκρού μωρού από το σώμα της μητέρας του, με μιά διαδικασία που προσομοιάζει σε τοκετό.
Πολλές νεαρές γυναίκες θα καταλήξουν να γεννούν στο μπάνιο των κοινόχρηστων κοιτώνων, αποβάλλοντας τα νεκρά παιδιά τους, συχνότατα μέσα σε φρικτούς πόνους, συνεχίζοντας να αιμορραγούν για πολλές ακόμη ημέρες, χωρίς καμία άμεση ιατρική επίβλεψη.
Από το έτος 2000, όταν η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ενέκρινε την κυκλοφορία του χαπιού, τουλάχιστον 22 γυναίκες πέθαναν μετά τη λήψη του, ενώ πάρα πολλές άλλες αντιμετώπισαν σοβαρότατες επιπλοκές, μεταξύ των οποίων καταγράφηκαν σχεδόν 600 περιπτώσεις που βίωσαν τόσο σοβαρή απώλεια αίματος, που χρειάστηκαν μετάγγιση αίματος.
Οι υπέρμαχοι των εκτρώσεων επιθυμούν να μετατρέψουν τα ιατρεία των πανεπιστημίων της Καλιφόρνια σε κέντρα εκτρώσεων. Αυτό το οποίο επιχειρούν είναι η ευρύτερη αποδοχή και ηθική νομιμοποίηση των εκτρώσεων από τους φοιτητές αλλά και την κοινωνία εν γένει, κάνοντας ευκολότερη για τους ανθρώπους την προσέγγιση ότι η θανάτωση από μια γυναίκα του παιδιού της είναι ΟΚ, είναι - γιατί όχι- ακόμη και ΚΑΛΗ!
Στη δημόσια δήλωσή του κατά την οποία ανακοίνωσε το βέτο του, ο Κυβερνήτης Μπράουν αποκάλεσε το επίμαχο νομοσχέδιο “μή απαραίτητο.”
Πηγή: liveaction.org, Αφήστε με να ζήσω!