Ατέλειωτος ο αριθμός των ευφημισμών που χρησιμοποιούν οι υποστηρικτές της έκτρωσης, για να κρύψουν την πραγματικότητα του τι είναι και τι κάνει μια άμβλωση. Δυστυχώς όμως αυτές οι υπεκφυγές και οι ανέντιμες φράσεις λειτουργούν πολύ καλά και παραπλανούν πολύ κόσμο, που εξαπατάται και πιστεύει ότι η άμβλωση εξυπηρετεί την υγεία, και προσφέρει κατανόηση, συμπόνια ή ακόμη είναι αναγκαστική για κάποιες περιπτώσεις.
Ποιες είναι όμως οι λέξεις-κλειδιά που ακούγονται και πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι;
ΤΟ «ΔΙΚΑΙΩΜΑ» ΣΤΗΝ ΑΜΒΛΩΣΗ
Στο παρελθόν, η άμβλωση υποστηριζόταν ως «επιλογή». Αλλά αυτή η ετικέτα φαίνεται να έχει ξεθωριάσει. Σήμερα, αντί για τη δυνατότητα της γυναίκας να «επιλέξει» για εκείνη, η άμβλωση παρουσιάζεται ως φυσικό «δικαίωμα» συνοδευτικό της ελευθερίας της. Ας μη ξεχνούμε πως πρόσφατα η άμβλωση κατοχυρώθηκε στη Γαλλία ως Συνταγματικό «δικαίωμα».
- «Αναπαραγωγικά δικαιώματα»: Η κλινικές των αμβλώσεων, μαζί με τους ακτιβιστές και τους πολιτικούς, ενεργοποιούνται υπέρ των λεγόμενων «αναπαραγωγικών δικαιωμάτων». Μέσα σε οτιδήποτε σχετίζεται με την υγειονομική περίθαλψη του γεννητικού συστήματος, όπου περιλαμβάνεται και η ηθική περίθαλψη (φροντίδα εγκύου και αγέννητου παιδιού, επιλόχεια φροντίδα και γυναικολογικές υπηρεσίες) εισχωρούν τα «αναπαραγωγικά δικαιώματα», με την άμβλωση να βρίσκεται «τυχαία» μαζί τους, σαν να είναι όλα το ίδιο πράγμα.
Ωστόσο, ας σημειωθεί ότι δεν μπορεί ποτέ να υπάρξει «δικαίωμα» να σκοτωθεί σκόπιμα ένας αθώος άνθρωπος, ανεξάρτητα από το μέγεθος, το επίπεδο ανάπτυξης, την τοποθεσία ή τον βαθμό εξάρτησής του. Το δικαίωμα είναι κάτι το οποίο όλα τα ανθρώπινα όντα κατέχουν εγγενώς , με βασικότερο το δικαίωμα της ζωής, συνεπώς δεν μπορεί ποτέ να υπάρξει νόμιμο δικαίωμα να αφαιρέσουμε σκόπιμα τη ζωή ενός άλλου αθώου ανθρώπου.
- «Αναπαραγωγική Ελευθερία»: Οι ομάδες των αμβλώσεων αναφέρονται στην άμβλωση ως «αναπαραγωγική ελευθερία». Υποστηρίζουν ότι είναι έκφραση ατομικής «ελευθερίας» να σκοτώνει η γυναίκα εκ προμελέτης και σκόπιμα το παιδί που κυοφορεί. Ωστόσο, πόσες εκτρώσεις γίνονται από εκβιασμό, χωρίς οι γυναίκα να τις επιθυμεί, και πόση ευθύνη έχει η κοινωνία που δεν τη στηρίζει, ώστε φτάνει να πιστέψει πως η άμβλωση είναι η μόνη της επιλογή; Αυτά μαρτυρούν πως η άμβλωση τις περισσότερες φορές δεν γίνεται από «ελευθερία» ή «επιλογή» ούτε από άσκηση «δικαιώματος».
ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥ ΤΟ ΣΩΜΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ;
- «Σωματική αυτονομία»: Η φράση «σωματική αυτονομία» είναι η νεότερη εκδοχή του ξεπερασμένου «το σώμα μου, η επιλογή μου». Η ιδέα είναι ότι οι γυναίκες αποφασίζουν τι θα συμβεί στο σώμα τους. Αν και το επιχείρημα της επιλογής για το σώμα μας είναι αμφισβητήσιμο, υπό την έννοια ότι υπάρχουν κανόνες που ρυθμίζουν τί μπορούν και τί δεν μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι με το σώμα τους, το συγκεκριμένο πρόβλημα με αυτό το επιχείρημα είναι, ότι το σώμα που καταστρέφεται δεν είναι το σώμα της γυναίκας, αλλά είναι του αγέννητου παιδιού.
- «Το σώμα μου, η επιλογή μου»: Πριν από τη «σωματική αυτονομία», υπήρχε «το σώμα μου, η επιλογή μου». Αλλά και πάλι, η άμβλωση δεν στοχεύει στο σώμα μιας γυναίκας, αλλά στο παιδί. Είναι επιστημονικό γεγονός ότι η ζωή ξεκινά από τη σύλληψη και οι επιστήμονες έχουν προσδιορίσει την ακριβή στιγμή που σχηματίζεται η νέα ζωή. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή, έχει ήδη προκύψει το ιδιαίτερο DNA του μωρού που είναι άλλο από αυτό της μητέρας ή του πατέρα του – και έχει ορισθεί το φύλο, το χρώμα των μαλλιών, των ματιών και αμέτρητα άλλα γενετικά χαρακτηριστικά. Περίπου τρεις εβδομάδες μετά τη γονιμοποίηση, η καρδιά του αγέννητου παιδιού χτυπά παρά το γεγονός ότι δεν είναι ακόμη τετράχωρη και λίγες μόλις εβδομάδες αργότερα ανιχνεύονται τα εγκεφαλικά κύματα του παιδιού. Συνεπώς, η φράση «το σώμα μου, η επιλογή μου» χρησιμεύει απλώς για να κρύψει τί πραγματικά συμβαίνει κατά τη διάρκεια μιας έκτρωσης, λες και η δολοφονία ενός αγέννητου παιδιού είναι το ίδιο με το να κάνεις piercing για να βάλεις σκουλαρίκι…
ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΤΡΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΓΕΙΑΣ;
- «Η άμβλωση είναι υγειονομική περίθαλψη» και πρέπει να κατονομάζεται και να καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία. Γιατί η σκόπιμη αφαίρεση της ζωής ενός ανθρώπου είναι υγειονομική περίθαλψη; Ποιο είναι το ζήτημα υγείας το οποίο επιλύει; Η άμβλωση ούτε θεραπεύει, ούτε ανακουφίζει ούτε προλαμβάνει οποιαδήποτε ασθένεια και επομένως δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί υγειονομική περίθαλψη.
- «Φροντίδα υγείας της γυναίκας που κάνει άμβλωση». Η φράση χρησιμοποιείται σκόπιμα, καθώς η λέξη «φροντίδα» συνοδεύει τα αισθήματα ζεστασιάς, συμπόνιας και τρυφερότητας. Σίγουρα δεν θυμίζει τη βία, το διαμελισμό, την αιμορραγία, τη λοίμωξη ή την εγκατάλειψη ενός παιδιού. Αλλά η άμβλωση είναι εγγενώς βίαιη. Τη στιγμή ακριβώς που διαπράττεται, ένας άνθρωπος σκοτώνεται.
Ωστόσο, η βία δεν στρέφεται μόνο ενάντια στο αγέννητο παιδί. Και η μητέρα παραμελείται, καθώς δεν υπάρχει καθόλου από την υποσχόμενη «φροντίδα» από τους φορείς της άμβλωσης, να τη βοηθήσουν να βγει από την δυσκολία που την έκανε να πιστέψει ότι η άμβλωση ήταν η μόνη της επιλογή. Είτε εξαναγκάστηκαν από το περιβάλλον, είτε παλεύουν με τη φτώχεια, την κακοποίηση, την ανεργία, την έλλειψη στέγης ή άλλα προβλήματα, αυτές οι γυναίκες εγκαταλείπονται και αφήνονται στην τύχη τους χωρίς καμία υποστήριξη ή πόρους από τους γιατρούς και τους ακτιβιστές που ισχυρίζονται ότι τους προσφέρουν «φροντίδα».
ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
- «Εγκυμοσύνη/ιστοί εγκυμοσύνης» αντί για αγέννητο παιδί ή έμβρυο». Αντί η άμβλωση να αναφέρεται ως θανάτωση ενός αγέννητου παιδιού, η γλώσσα που χρησιμοποιείται είναι πολύ πιο καλοήθης, με λέξεις όπως «κύηση» ή «ιστός εγκυμοσύνης», «αφαιρούνται» αντί «αναρροφούνται βίαια από τη μήτρα» ή «διαμελίζονται από άκρο σε άκρο».
Δείτε πώς περιγράφει μια κλινική εκτρώσεων την άμβλωση: «Η έκτρωση μέσα στη κλινική γίνεται χρησιμοποιώντας αναρρόφηση για να αφαιρέσει μια «εγκυμοσύνη» από τη μήτρα σας»….!!! Είναι ακριβές να πούμε ότι «αφαιρείται μια εγκυμοσύνη»; Η εγκυμοσύνη είναι η χρονική περίοδος από τη γονιμοποίηση έως τη γέννηση, όχι κάτι που βρίσκεται στη μήτρα. Ή μήπως η αλήθεια είναι πως πρόκειται για χειρουργική μέθοδο που αναρροφά και θανατώνει έναν ζωντανό άνθρωπο;
- «Προϊόντα σύλληψης». Ομοίως, η έκφραση «προϊόντα σύλληψης», είναι μια φράση που χρησιμοποιείται συχνά για να αναφερθεί στα αγέννητα παιδιά. Η MSI Reproductive Choices, ένας παγκόσμιος όμιλος αμβλώσεων, χρησιμοποιεί αυτή τη φράση όταν αναφέρεται στις επιπλοκές των αμβλώσεων, λέγοντας ότι οι γυναίκες έχουν «διατηρήσει τα προϊόντα της σύλληψης». Αυτό στη πράξη σημαίνει πως ο γιατρός λόγω αμέλειας εγκατέλειψε μέσα στη μήτρα της γυναίκας τον πλακούντα, ή/και κομμάτια του σώματος του μωρού, οδηγώντας την σε απειλητική για τη ζωή μόλυνση. Αλλά τα «διατηρημένα προϊόντα σύλληψης» ακούγονται πολύ καλύτερα από το «ο γιατρός άφησε κατά λάθος μέσα το κρανίο του μωρού, το ένα από τα χέρια και τα δύο πόδια στη μήτρα», σωστό;
- «Ηλεκτρική» ή «Καρδιακή Δραστηριότητα». Οι καρδιακοί παλμοί δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψη… όχι επειδή δεν υπάρχουν, αλλά επειδή δεν είναι χρήσιμο για τη βιομηχανία των αμβλώσεων να τους αναγνωρίζει. Πώς να δικαιολογήσεις πως σκοτώνεις ένα παιδί που χτυπά η καρδιά του; Η βιομηχανία των αμβλώσεων και οι υπερασπιστές της αναφέρονται λοιπόν στην καρδιά ενός αγέννητου ανθρώπου που χτυπά, ως μια απλή «καρδιακή» ή «ηλεκτρική δραστηριότητα». Μην ξεχνάτε όμως ότι η καρδιά, μόλις τρεις εβδομάδες μετά τη γονιμοποίηση, διακινεί το αίμα μέσα στο σώμα του παιδιού, παρόλο που δεν έχει ακόμη δύο κόλπους και δύο κοιλίες. Και χωρίς τη δραστηριότητα αυτής της καρδιάς που διακινεί το αίμα στο μικροσκοπικό σώμα του παιδιού, το μωρό δεν μπορεί να συνεχίσει να αναπτύσσεται και να μεγαλώνει.
Η γλώσσα έχει σημασία. Το πώς αναφερόμαστε στα πράγματα γύρω μας διαμορφώνει το πώς βλέπουμε τον κόσμο, διαμορφώνει τις σχέσεις μας με τους ανθρώπους. Και αυτοί οι ευφημισμοί είναι σκόπιμοι. Έχουν σκοπό να χειραγωγήσουν τους ανθρώπους ώστε να βλέπουν την εκ προθέσεως δολοφονία των αγέννητων παιδιών ως κάτι διαφορετικό. Η βιομηχανία των αμβλώσεων εργάζεται εντατικά για να διασφαλίσει ότι η ανθρώπινη φύση των αγέννητων παιδιών θα παρεννοηθεί και ότι η πραγματικότητα γύρω από τις αμβλώσεις θα γίνει όσο το δυνατόν πιο θολερή.
Πηγή: LiveAction, Αφήστε με να ζήσω!