Ο Κορονοϊός μπήκε ξαφνικά στη ζωή μας και έφερε τα πάνω-κάτω στην καθημερινότητά μας. Η αποκλιμάκωση της διασποράς του ιού είναι το πρώτο μέλημα για κάθε κράτος, το οποίο όμως θα πρέπει να είναι οπλισμένο με όλα τα δυνατά όπλα, ώστε να αντιμετωπίσει τη διασπορά.
Στην Ελλάδα βέβαια, παρά την αποτελεσματική σε ένα μεγάλο κομμάτι καταπολέμηση και άμβλυνση της πανδημίας, φαίνεται ότι στο διαδικτυακό κομμάτι, το πράγμα κάπου… χωλαίνει.
Ο ελληνικός λαός αρκείται στην καθιερωμένη πλέον ακρόαση των κρουσμάτων, των θυμάτων και των ασθενών στις ΜΕΘ από τα χείλη του Σωτήρη Τσιόδρα. Επίσης, ενημερώνεται από τον καταρτισμένο λοιμωξιολόγο για την πορεία των τεστ και τα μέτρα που λαμβάνονται για την καταπολέμηση του κορονοϊού.
Koρονοϊός: Το παράδειγμα των ΗΠΑ και η απορία
Ωστόσο, η προέλευση, η ποσότητα και η εγκυρότητα αυτών των τεστ δεν είναι προσβάσιμη στους πολίτες όπως σε αρκετές προηγμένες χώρες. Στις ΗΠΑ για παράδειγμα, καταγράφονται καθημερινά πόσα test γίνονται μέσα από εξειδικευμένο site, καθώς και στο μέρος στο οποίο πραγματοποιούνται.
Κάτι που όμως στην Ελλαδα μοιάζει… δύσκολο να υλοποιηθεί, παρά το γεγονός πως η κυβέρνηση έχει προωθήσει σε αρκετούς τομείς τη διαδικτυακή προσέγγιση για να διευκολύνει τους Έλληνες.
Γι’αυτό λοιπόν γεννάται αυτομάτως η εύλογη απορία. Για ποιο λόγο δεν υπάρχει ένα site να μας ενημερώνει για tests; Μήπως θα ήταν χρήσιμη μια ιστοσελίδα που να αποτυπώνει στο ακέραιο και με απόλυτη διαφάνεια πόσα δείγματα λαμβάνονται από τον κάθε νομό;
Διοτί, υπάρχουν περιπτώσεις νομών ή δήμων με πάνω από 100 χιλιάδες πληθυσμό, όπου έχουν ληφθεί ελάχιστα δείγματα, τα οποία δεν αντιστοιχούν ούτε στο 5% αυτού του πληθυσμού. Παρόλα αυτά, τα εν λόγω στοιχεία δεν έχουν βρεθεί σε κοινή θέα και πρόσβαση. Ίσως για κάποιον πολύ συγκεκριμένο λόγο.
Τροφή για δημιουργική σκέψη και άμεση υλοποίηση…
Πηγή: sportime.gr