Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Γεωργίας μετά το πέρας των εργασίων της, δήλωσε ότι χαιρετίζει την απόφαση ότι ο "εμβολιασμός" δεν είναι υποχρεωτικός.
Επίσης, το διοικητικό όργανο της Εκκλησίας της Γεωργίας, υποστήριξε ότι ειδικοί της δημόσιας υγείας από διάφορες χώρες εξακολουθούν να έχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με την διαδικασία αυτή.
Η Ιερά Σύνοδος υπογράμμισε επίσης ότι δεν θα αναλάβει καμία ευθύνη στον εμβολιασμό «προπαγάνδα», καθώς αυτό εμπίπτει στην αρμοδιότητα των ιατρών.
Ακόμη ισχυρίστηκε ότι κανείς δεν πρέπει να διωχθεί ή να προσβληθεί είτε για τη λήψη του εμβολίου είτε όχι.
Να σημειωθεί ότι η Ιερά Σύνοδος, εξέφρασε αμφιβολίες για την προέλευση των εμβολίων που σχεδιάστηκαν να εισαχθούν στη χώρα, υποστηρίζοντας ότι οι υπάλληλοι της υγείας θα εξηγήσουν τους κινδύνους που σχετίζονται με τον εμβολιασμό, συμπεριλαμβανομένων των παρενεργειών και των πιθανών επιπλοκών του.
(Πηγή: romfea.gr)
Η Ιερά Σύνοδος άκουσε μια έκθεση του Επίσκοπου Γκριγκόλ (ενός άνδρα) από το Χονκιδέλι σχετικά με την πανδημία και τον εμβολιασμό COVID 19. Οι ακόλουθοι εκφράστηκαν από τους Metropolitans: Shio (Mujiri), Nikoloz (Pachuashvili), Dimitri (Shiolashvili), Daniel (Datuashli), Isaiah (Chanturia), Ioane (Gamrekeli), Saba (Gigiberia), Archbishops Jacobobon (Iakob) (Iakob) ) Η Ιερά Σύνοδος έκρινε: Η Εκκλησία αναγνωρίζει ότι η υγεία είναι ένα από τα πιο σημαντικά ανθρώπινα δικαιώματα και ως εκ τούτου υποστηρίζει όλα τα βήματα που κατευθύνονται προς την προστασία αυτού του δικαιώματος και δεν αντιβαίνει στη χριστιανική ηθική. Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι η διαδικασία εμβολιασμού Kovid-Pandemic έχει κηρυχθεί εθελοντική και όχι υποχρεωτική. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σήμερα, όταν το εμβόλιο έχει αναπτυχθεί πρόσφατα και οι επαγγελματίες υγείας σε διαφορετικές χώρες έχουν διαφορετικές απόψεις για αυτό. Σημειώνουμε ότι οποιοδήποτε άτομο, ανεξάρτητα από την κοινωνική του κατάσταση, δημόσιες ή ιδιωτικές δραστηριότητες, παρενόχληση, παρενόχληση ή δίωξη δεν πρέπει να υπόκειται σε εμβολιασμό ή ασυλία. Το Γεωργιανό Πατριαρχείο συνέβαλε όσο το δυνατόν περισσότερο στην καταπολέμηση της πανδημίας. Ειδικότερα, από τον Απρίλιο του περασμένου έτους, το Πατριαρχείο - Τιφλίδα St. Ιατρικό Κέντρο Joachim και Anna - μετατράπηκε σε κλινική πυρετού και αντιμετώπισε 105 ασθενείς με covid - 19 κρεβάτια. Μέχρι σήμερα, παρέχονται ιατρικές υπηρεσίες σε 10.000 ασθενείς και έχουν πραγματοποιηθεί διάφορες ιατρικές διαδικασίες. Ευχαριστούμε όλους τους γιατρούς και τις νοσοκόμες, καθώς και τον κληρικό, για την αφοσιωμένη δουλειά τους σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Αντιμετωπίζουμε μια διαφορετική κατάσταση σχετικά με την πανδημία τώρα και πρέπει να προετοιμάσουμε την κοινωνία. Δεδομένου ότι υπάρχουν ερωτήσεις και προσδοκίες μεταξύ του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένης της ενορίας της εκκλησίας, σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν από το κράτος, πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο να απαντήσουμε στις ακόλουθες ερωτήσεις: Α) Τι είδους εμβόλια θα εισέλθουν στη χώρα; Ποια είναι η προέλευσή τους, η τεχνολογία κατασκευής, ο μηχανισμός δράσης, η διάρκεια, η αποδοτικότητα; Τηρούνται οι κανόνες της βιοηθικής; Β) Πρέπει να διευκρινιστεί από τους επαγγελματίες ποιος είναι ο κίνδυνος ανοσίας σε μια πανδημία; Θα πρέπει επίσης να εξηγηθεί ποιες παρενέργειες και επιπλοκές συνοδεύουν τον εμβολιασμό τόσο σε σύντομο χρονικό διάστημα όσο και μακροπρόθεσμα. Τι είδους βοήθεια θα παρέχει το κράτος στον δικαιούχο σε περίπτωση επιπλοκών που προκαλούνται από το εμβόλιο; Η Εκκλησία της Γεωργίας εκτιμά πολύ το καλό που φέρνει το φάρμακο στην υγεία των ανθρώπων γενικά, αλλά δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για την προώθηση του εμβολιασμού, επειδή είναι αρμοδιότητα και ευθύνη των εργαζομένων στον τομέα της υγείας.
(Πηγή: https://patriarchate.ge/news/2718)