Η γερμανική ρυθμιστική αρχή το γνώριζε και δεν τα υπέβαλε σε ποιοτική δοκιμή ελέγχου αναφέρουν γερμανοί επιστήμονες
Γερμανοί επιστήμονες ανακάλυψαν εκπληκτικά στοιχεία ότι ένα σημαντικό μέρος των παρτίδων του εμβολίου Pfizer-BioNTech για τον COVID-19 που αναπτύχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί στην πραγματικότητα να αποτελούνταν από εικονικά φάρμακα – και ότι η γερμανική ρυθμιστική αρχή το γνώριζε αυτό και δεν τα υπέβαλε σε ποιοτική δοκιμή ελέγχου, ενώ ενέκρινε όλες τις «κακές παρτίδες» με τις βαρύτερες και πιο επικίνδυνες παρενέργειες, όπως φέρνει στην δημοσιότητα αναφορά του The Daily Sceptic.
Οι επιστήμονες, Δρ. Gerald Dyker, καθηγητής Οργανικής Χημείας στο Πανεπιστήμιο του Ρουρ στο Μπόχουμ, και Δρ. Jörg Matysik, Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας, μέλη μιας ομάδας πέντε Γερμανών επιστημόνων που έχουν απευθύνει δημόσια ερωτήσεις σχετικά με την ποιότητα και την ασφάλεια του εμβολίου BioNTech (όπως είναι γνωστό στη Γερμανία το εμβόλιο κατά της covid Pfizer-BioNTech) εξήγησαν τα αποτελέσματα πρόσφατης μελέτη στη Δανία που έδειξε τεράστια διακύμανση στις ανεπιθύμητες ενέργειες που σχετίζονται με έντονη μεταβλητότητας σε διαφορετικές παρτίδες του εμβολίου Pfizer-BioNTech ή BNT162b2 σύμφωνα με την επιστημονική κωδική ονομασία του.
Το παρακάτω σχήμα από τη μελέτη της Δανίας απεικονίζει αυτήν την παραλλαγή, και τι σημαίνει εξήγησαν σε συνέντευξή τους στο διαδικτυακό πρόγραμμα Punkt.Preradovic, όπου εξέθεσαν τα δεδομένα της μελέτης και τις παρτίδες της Δανίας, οι οποίες αναλόγως της βαρύτητας των παρενεργειών, χωρίζονται ουσιαστικά σε τρεις ομάδες:
Πράσινες παρτίδες
Οι «πράσινες παρτίδες» που συγκεντρώνονται γύρω από την πράσινη γραμμή έχουν ένα μέτριο ή μέτρια υψηλό επίπεδο ανεπιθύμητων ενεργειών που σχετίζονται με αυτές.
Στη συζήτηση με τον Preradovic, ο Gerald Dyker παίρνει το παράδειγμα του πράσινου σημείου πιο δεξιά.
Όπως εξηγεί, αντιπροσωπεύει την παρτίδα που χρησιμοποιήθηκε περισσότερο στη Δανία, με πάνω από 800.000 δόσεις να έχουν χορηγηθεί.
Αυτές οι 800.000 δόσεις σχετίζονται με περίπου 2.000 ύποπτες ανεπιθύμητες ενέργειες, γεγονός που δίνει ένα ποσοστό αναφοράς μίας ύποπτης ανεπιθύμητης ενέργειας ανά περίπου 400 δόσεις.
Όπως το θέτει ο Dyker, «Αυτό δεν είναι μικρό εάν συγκρίνουμε με όσα γνωρίζουμε από τα εμβόλια κατά της γρίπης».
Σύμφωνα με τον υπολογισμό του Dyker, οι πράσινες παρτίδες αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 60% του δείγματος της Δανίας.
Μπλε παρτίδες
Στη συνέχεια, υπάρχουν οι «μπλε παρτίδες» συγκεντρωμένες γύρω από την μπλε γραμμή, οι οποίες προφανώς συνδέονται με ένα εξαιρετικά υψηλό επίπεδο παρενεργειών.
Όπως σημειώνει ο Dyker, δεν χορηγήθηκαν περισσότερες από 80.000 δόσεις οποιασδήποτε από τις μπλε παρτίδες στη Δανία – υποδηλώνοντας ότι αυτές οι ιδιαίτερα κακές παρτίδες μπορεί ίσως να αποσύρθηκαν αθόρυβα από την αγορά από τις αρχές δημόσιας υγείας.
Ωστόσο, αυτές οι παρτίδες είχαν έως και 8.000 ύποπτες ανεπιθύμητες ενέργειες που σχετίζονται μαζί τους.
Οκτώ χιλιάδες από τις 80.000 δόσεις θα έδιναν ένα ποσοστό αναφοράς μιας ύποπτης ανεπιθύμητης ενέργειας για κάθε 10 δόσεις – και ο Dyker σημειώνει ότι ορισμένες από τις μπλε παρτίδες συνδέονται πράγματι με ένα ποσοστό αναφοράς τόσο υψηλό όσο μία ύποπτη ανεπιθύμητη ενέργεια για κάθε έξι δόσεις!
Σύμφωνα με τον υπολογισμό του Dyker, οι μπλε παρτίδες αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 5% του συνολικού αριθμού δόσεων που περιλαμβάνονται στη μελέτη της Δανίας, ωστόσο, σχετίζονται με σχεδόν το 50% των 579 θανάτων που καταγράφηκαν στο δείγμα.
Κίτρινες παρτίδες
Τέλος, έχουμε τις «κίτρινες παρτίδες» συγκεντρωμένες γύρω από την κίτρινη γραμμή, η οποία, όπως φαίνεται παραπάνω, μόλις βγαίνει από τον άξονα x.
Σύμφωνα με τον υπολογισμό του Dyker, οι κίτρινες παρτίδες αντιπροσωπεύουν περίπου το 30% του συνόλου.
Ο Dyker σημειώνει ότι περιλαμβάνουν παρτίδες περίπου 200.000 χορηγούμενων δόσεωμν που σχετίζονται με κυριολεκτικά μηδενικά ύποπτα ανεπιθύμητα συμβάντα.
Όπως το θέτει ο Dyker, οι «κακόβουλοι» παρατηρητές μπορεί να παρατηρήσουν ότι «έτσι θα φαίνονται τα εικονικά φάρμακα»... placebo.
Και μάλλον οι «κακόβουλοι» παρατηρητές έχουν δίκιο.
Για τους Dyker και Matysik συνέκριναν τους αριθμούς παρτίδων που περιέχονται στη μελέτη της Δανίας με τις διαθέσιμες στο κοινό πληροφορίες για τις παρτίδες που εγκρίθηκαν για κυκλοφορία και έκαναν την εκπληκτική ανακάλυψη ότι σχεδόν καμία από τις αβλαβείς παρτίδες, σε αντίθεση με τις πολύ κακές και όχι και τόσο κακές παρτίδες , φαίνεται ότι έχει υποβληθεί σε οποιεσδήποτε δοκιμές ποιοτικού ελέγχου.
Χωρίς να το γνωρίζουν οι περισσότεροι παρατηρητές, το Ινστιτούτο Paul Ehrlich (PEI) είναι ο γερμανικός ρυθμιστικός οργανισμός, ο οποίος είναι, κατ' αρχήν, υπεύθυνος για τον ποιοτικό έλεγχο όλων των προμηθειών εμβολίων Pfizer-BioNTech στην ΕΕ.
(Το ινστιτούτο πήρε το όνομά του από τον Γερμανό ανοσολόγο και βραβευμένο με Νόμπελ Paul Ehrlich, όχι φυσικά από τον ομώνυμο καθηγητή βιολογίας του Στάνφορντ.)
Αυτό αντανακλά το γεγονός ότι ο πραγματικός νόμιμος κατασκευαστής του εμβολίου, καθώς και ο κάτοχος της άδειας κυκλοφορίας στην ΕΕ, είναι η γερμανική εταιρεία BioNTech και όχι ο πιο γνωστός Αμερικανός συνεργάτης της Pfizer.
Η ευθύνη της γερμανικής αρχής ΡΕΙ
Οι Dyker και Matysik διαπίστωσαν ότι το PEI είχε δοκιμάσει και είχε εγκρίνει προς διάθεση όλες τις πολύ κακές «μπλε» παρτίδες, τη συντριπτική πλειοψηφία των όχι και τόσο κακών «πράσινων» παρτίδων, αλλά σχεδόν καμία από τις αβλαβείς «κίτρινες» παρτίδες – σαν να γνώριζε η PEI εκ των προτέρων ότι αυτές οι παρτίδες δεν ήταν προβληματικές.
Αυτό φαίνεται στην παρακάτω διαφάνεια από την παρουσίαση του Dyker κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στην εκπομπή Punkt.Preradovic.
Ο τίτλος λέει: «Ποιες παρτίδες από τη μελέτη της Δανίας δοκίμασαν και ενέκρινε το Ινστιτούτο Paul Ehrlich για κυκλοφορία;»
Στη στήλη PEI καθενός από τους πίνακες, "ja" σημαίνει, φυσικά, ότι η παρτίδα δοκιμάστηκε, "nein" σημαίνει ότι δεν δοκιμάστηκε.
Σημειώστε ότι μόνο η πρώτη παρτίδα στον «κίτρινο» πίνακα δοκιμάστηκε.
Η λεζάντα κάτω από αυτόν τον πίνακα γράφει: «Το PEI δεν θεώρησε γενικά ότι οι δοκιμές των αβλαβών «κίτρινων παρτίδων» ήταν απαραίτητοι».
Όπως το έθεσε ο Dyker, με αξιοσημείωτη αυτοσυγκράτηση, «αυτό θα υποστήριζε την αρχική υποψία ότι ίσως στην πραγματικότητα είναι κάτι σαν εικονικό φάρμακο».
Ή, εν συντομία, για να παραφράσουμε τα ευρήματα των Γερμανών επιστημόνων σχετικά με τη μεταβλητότητα των παρτίδων Pfizer-BioNTech, φαίνεται ότι το καλό ήταν κακό, το κακό ήταν πολύ κακό και το πολύ καλό ήταν το αλατούχο διάλυμα... placebo!
Πηγή: bankingnews.gr