Εμβολιασμοί για κορονοϊό και αιφνίδιοι θάνατοι. Επικοινωνία με ένα δημοσιογράφο.
(Άρθρο: Εμβολιασμοί για κορονοϊό και αιφνίδιοι θάνατοι) Πριν από μερικές ημέρες έλαβα ένα τηλεφώνημα από κάποιο δημοσιογράφο της Θεσσαλονίκης που ψάχνοντας το διαδίκτυο βρήκε κάποια από τα άρθρα μου. Με ενημέρωσε ότι τον τελευταίο μήνα συνέβησαν τρείς αιφνίδιοι θάνατοι σε αστυνομικούς έως 39 ετών και ότι επικοινώνησε για το λόγο αυτό με τον πρόεδρο των αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης για κάποια δημόσια συζήτηση. Ο πρόεδρος του είπε ότι δε θα είχε αντίρρηση να γίνει η συζήτηση αρκεί να μη μιλήσουν για τον εμβολιασμό για τον κορονοϊό γιατί το θέμα είναι απαγορευμένο και θα αναγκαστεί να του κλείσει το τηλέφωνο.
Ο δημοσιογράφος ζητούσε λοιπόν από εμένα μια δημόσια συζήτηση για τους αιφνίδιους θανάτους του τελευταίου διαστήματος και τα εμβόλια κατά του κορονοϊού. Αρνήθηκα ευγενικά γιατί πραγματικά ο χρόνος μου είναι περιορισμένος και δεν επαρκεί για εμφανίσεις σε μέσα ενημέρωσης. Με την έλλειψη χρόνου από τη φτωχή μου ενασχόληση με τα ιατρεία μου θαυμάζω διευθυντές μεγάλων κλινικών πρώτης γραμμής ανά την Ελλάδα που καταφέρνουν να βρίσκονται σε καθημερινή βάση στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα.
Εμβολιασμοί για κορονοϊό και αιφνίδιοι θάνατοι. Το 2023 έτος ευαισθητοποίησης για τον αιφνίδιο θάνατο.
Παρ’ όλα αυτά η ανακήρυξη του 2023 από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία ως έτους ευαισθητοποίησης για τον αιφνίδιο θάνατο, με έβαλε σε περιέργεια να αναζητήσω την σύγχρονη βιβλιογραφία σχετικά με τους αιφνίδιους θανάτους και τον εμβολιασμό. Είχα σε παλαιότερο άρθρο μου δημοσιεύσει μία μελέτη που αναφερόταν σε συσχέτιση εμβολίων του κορονοϊού και αιφνίδιων θανάτων σε παιδιά. Αυτά που παρατήρησα αναζητώντας πιο πρόσφατα άρθρα για το θέμα είναι τα εξής:
Εμβολιασμοί για κορονοϊό και αιφνίδιοι θάνατοι.Δεν δημοσιεύονται μελέτες που να αφορούν το θέμα.
1) Παρά τη σπουδαιότητα του θέματος δε φαίνεται οι μεγάλες και προηγμένες χώρες να δημοσιεύουν μελέτες που να αφορούν το θέμα. Είναι πραγματικά περίεργο μια που το ζήτημα των αιφνίδιων θανάτων αφορά ιδιαίτερα τις χώρες εκείνες που το ποσοστό εμβολιασμού είναι μεγάλο, δηλαδή τις λεγόμενες χώρες της Δύσης. Φαίνεται ότι οι εταιρείες που πραγματικά θησαύρισαν από την πώληση εμβολίων την περίοδο του κορονοϊού δε θεώρησαν σημαντικό να χρηματοδοτήσουν μεγάλες μελέτες για το θέμα αυτό. Και ως γνωστόν άνευ χρημάτων δε γίνεται τίποτε.
Μικρότερες μελέτες συνδέουν τη γονιδιακή ιδιαιτερότητα σε άτομα που μετά τον εμβολιασμό παρουσιάζουν μυοκαρδίτιδα.
2) Υπάρχουν μικρότερες εργασίες από χώρες όπως η Νότια Κορέα, η Ινδία, η Ταϊλάνδη όπου το κυρίαρχο θέμα αναζήτησης είναι η ύπαρξη κάποιας γονιδιακής ιδιαιτερότητας σε άτομα που μετά τον εμβολιασμό παρουσιάζουν μυοκαρδίτιδα και κατά συνέπεια πεθαίνουν από κάποια αρρυθμία που συνδέεται με αυτή. Η μυοκαρδίτιδα για τους μη μυημένους είναι φλεγμονή του καρδιακού μυός (μυοκαρδίου) που συνδέεται συχνά με κακοήθεις αρρυθμίες που είναι θανατηφόρες όπως η εμμένουσα κοιλιακή ταχυκαρδία και η κοιλιακή μαρμαρυγή. Αν λοιπόν πραγματικά υπάρχει σύνδεση μεταξύ εμβολίων, μυοκαρδίτιδας και αιφνίδιου θανάτου πρέπει να διευκρινισθεί και να προληφθούν μελλοντικά τραγικά γεγονότα.
Αιφνίδιος θάνατος σε ηλικίες 12-39 ετών.
3) Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για ηλικίες 12-39 ετών όπου απουσιάζουν άλλοι λόγοι αιφνίδιου θανάτου. Όπως και στην κοινωνία έτσι και στην επιστήμη που πρέπει να αφουγκράζεται τα προβλήματα της κοινωνίας, ο προβληματισμός αφορά τα νέα άτομα, για προφανείς λόγους. Αλλά και για ένα ακόμη λόγο. Τα παιδιά και οι νεαροί υγιείς ενήλικες δεν κινδυνεύουν από τον κορονοϊό όπου τα ποσοστά θανάτου είναι σχεδόν μηδενικά. Άρα αν κινδυνεύουν από τα εμβόλια αυτό αποτελεί πολύ σημαντικό λόγο αποφυγής εμβολιασμού τους. Το ότι οι πρόσφατες οδηγίες για το επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά του κορονοϊού αναφέρονται σε άτομα άνω των 60, μήπως σημαίνει ότι έστω και όψιμα έγινε αντιληπτό ότι ο εμβολιασμός παιδιών και νέων μόνο κινδύνους ελλοχεύει; Το είχαμε τονίσει σε σειρά άρθρων στον πρώτο εμβολιασμό αλλά κάποιοι ζηλωτές γονείς περίμεναν με αγωνία το πράσινο φως για να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.
Δεν θα κυκλοφορήσει το εμβόλιο γρίπης με τεχνολογία m-RNA.
4) Είχε προαναγγελθεί εμβόλιο γρίπης με την τεχνολογία το m-RNA αλλά από ότι πληροφορηθήκαμε η εταιρία που το ανήγγειλε δε θα το κυκλοφορήσει τελικά. Επίσης περιμένουμε απαντήσεις γιατί σιωπηρά απομακρύνθηκαν τα εμβόλια της Astra και της Johnson ενώ η διαδικασία ήταν ιδιαίτερα κερδοφόρα;
Όταν λέγαμε ότι τα εμβόλια ήταν πειραματικά, εννοούσαμε ότι δεν είχαμε αρκετές πληροφορίες.
5) Όταν λέγαμε ότι τα εμβόλια ήταν πειραματικά αυτό ακριβώς εννοούσαμε. Ότι δεν είχαμε τις πληροφορίες που θα μας επέτρεπαν να έχουμε σιγουριά για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους, κυρίως για το πρώτο. Έστω και χωρίς την πρόθυμη υποστήριξη των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών η αλήθεια θα λάμψει. Ίσως όμως να είναι αργά, όπως συνέβη και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις για να αποδοθούν ευθύνες και να προστατευθούν οι αφελείς και καλοπροαίρετοι.
Ας ευχηθούμε οι μελέτες που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα να είναι διαφωτιστικές, αξιόπιστες και αντικειμενικές για να ρίξουν φως στο μεγάλο σύγχρονο μυστήριο των αιφνίδιων θανάτων. Είναι αλήθεια ότι το θέμα αυτό κρύβει πολλές αλήθειες που περιμένουμε να βγουν στην επιφάνεια.
Πηγή: Cardiodoctor, Αβέρωφ