Οι χειρισμοί των Ελλήνων Πολιτών
Ότι θα πούμε για τα πιστεύω και την δράση των Ελλήνων πολιτικών, από όλο το φάσμα (πλήν των δεδηλωμένων ανθελληνικών θέσεων του Συνασπισμού και του ΚΚΕ) ,συνοδεύεται από αποκόμματα από τον τύπο.
Για τους πρωταγωνιστές των ημερών του ξεσπάσματος του προβλήματος ήδη μιλήσαμε αρκετά. Η Ελλάδα είχε την ατυχία να κυβερνάται από τον Κων/νο Μητσοτάκη, αυτόν που είπε δημόσια πώς δεν έγινε και τίποτε αν αναγνωριστούν τα Σκόπια ως Μακεδονία, γιατί σε 10 χρόνια κανείς δεν θα θυμάται το θέμα! Εξέφραζε μία πολιτική που υποτιμούσε την εθνική μνήμη του λαού, ενός λαού που επιβίωσε πλέον των 5.000 ετών, σε πείσμα όλων των επιβουλών και υπονόμευσε τον υπουργό του των εξωτερικών, την στιγμή που έδινε τον υπέρ πάντων αγώνα. Συνεπίκουρος του ο μακαρίτης πλέον πρέσβης Τσούνης, ο επινοητής της διπλής ονομασίας, αλλά και ο Μιχάλης Παπακωσταντίνου, που έβλεπε παντού «καλή διάθεση» από τους Σκοπιανούς.
Η ατυχία δεν φαίνονταν να έχει τέλος. Τον Κ. Μητσοτάκη διαδέχτηκε ο Α. Παπανδρέου, που αν και φάνηκε να ενδιαφέρεται για το θέμα, έκανε την ερασιτεχνική κίνηση της επιβολής του εμπάργκο, χωρίς να έχει πραγματική επίγνωση του θέματος και χωρίς καλά -καλά να έχει επαφή με την πραγματικότητα, αφού λόγω υγείας δέχτηκε το πακέτο του Χόλμπρουκ χωρίς να το μελετήσει (το προώθησε η σύζυγός του όπως αποκάλυψε ο Χόλμπρουκ) ‚απεμπολώντας κάθε δυνατότητα πίεσης της Ελλάδος προς τα Σκόπια. Στην ουσία, ακόμα και με τον τρόπο που είχε γίνει το εμπάργκο, έτσι όπως εξελίσσονταν με την πρόταση- εισήγηση του εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, θα ήταν λίαν επωφελής ή κατάληξη για την Ελλάδα. Η αποχώρηση από αυτή τη θέση λοιπόν, αποδείχθηκε ολέθρια.
Χρίστος Ζαχαράκης: Ο πρέσβης που ανέλαβε να συζητήσει το «Μεγάλο Πακέτο», στον ΟΗΕ. ποτέ δεν πίστεψε στα ελληνικά δίκαια και φαίνεται ότι πήγαινε στον ΟΗΕ μόνο για δημόσιες σχέσεις και στήριξη της ΦΥΡΟΜ για να μην διαλυθεί. Βεβαίως πληρώνονταν και τα εκτός έδρας με τα χρήματα του ελληνικού λαού, έγινε και Ευρωβουλευτής με την Νέα Δημοκρατία: « Αν διαλυθεί αυτό το κράτος, η αλβανική μειονότητα Θα έχει άλλες βλέψεις, η σλαβική το ίδιο και καταλαβαίνετε τι θα γίνει. Αν δεν μας συμφέρει η διάλυση, τότε να ακολουθήσουμε μια πολιτική στήριξης των Σκοπίων. Αν η απάντηση είναι ότι το θέμα του ονόματος είναι τέτοιο, ώστε εάν αλλάξει, τότε διαλύεται το Κράτος της ΦΥΡΟΜ, τότε η απάντηση είναι αυτονόητη», Χρίστος Ζαχαράκης, στον Ρ/Σ Άλφα 98,9 Φ.Μ. Αθήνα 5.11. 2004.
Ωστόσο ο κ. Ζαχαράκης δήλωσε ευθαρσώς ότι ποτέ, σε όσα χρόνια πήγαινε στην Ν. Υόρκη, οι Σκοπιανοί δεν δέχτηκαν να συζητήσουν καν θέμα ονομασίας. Αποκάλυψη που απογυμνώνει τον κύκλο Μητσοτάκη και όλους τους υπολοίπους, που βγήκαν σήμερα να κατηγορήσουν τον Καραμανλή για ολιγωρία, λόγω της αναγνώρισης από τις ΗΠΑ, πως πράγματι υπήρξε συμφωνία με τα Σκόπια στην εποχή τους, αλλά ο κακός Σαμαράς και όσοι «εθνικιστές» τον υποστήριζαν και συνέχισαν την πολιτική του, την απέτρεψαν!
Κώστας Σημίτης: Ένας πρωθυπουργός χωρίς ίχνος ενδιαφέροντος για τα εθνικά Θέματα. Το έγραφε άλλωστε και στα «βιβλία» του. Επί εποχής του δεκάδες δημόσιοι οργανισμοί (ΟΤΕ, ΕΛ. Πετρέλαια, ΔΕΗ, Εθνική Τράπεζα, Υπουργεία Μεταφορών, Εξωτερικών κ.λ.π.) υπέγραψαν δεκάδες συμφωνίες (όχι με την ΦΥΡΟΜ, αλλά με την Μακεδονία!).
Ο ενδοτισμός της κυβέρνησής του ήταν πρωτοφανής. Όταν φτάνει ο Υπουργός των εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου να φιλοξενεί •στην σελίδα του στο ιντερνέτ την προπαγάνδα των Σκοπιανών αναρωτιέται κανείς τίνος Υπουργός είναι. Των Σκοπίων ή της Ελλάδος; Και όταν ταξιδεύει οδικώς από την Φλώρινα στην Μπίτολα (Μοναστήρι), πριν τις εκλογές του 2000, Θα περίμενε κανείς ότι πάει εκεί για την ελληνική, Βορειομακεδονική μειονότητα. Δυστυχώς όμως, πήγε στο σπίτι του Αλεξάντερ Ποπόφσκι, προέδρου του φανατικότερου και ανθελληνικότερου οργανισμού στον κόσμο, της «Ένωσης Φυγάδων του Αιγαίου». Υποσχέθηκε στον Ποπόσφσκι επιστροφή και αποκατάσταση των σλαβοκομμουνιστών, αυτών που απέρριψε ως εχθρούς ακόμα και ο ίδιος ο πατέρας του ο Ανδρέας Παπανδρέου. Και όλα αυτά τα είπε ο ίδιος ο Ποπόφσκι στον δημοσιογράφο Τάσο Τέλογλου σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης, χωρίς βέβαια να δούμε διάψευση από τον κ. Παπανδρέου. Τι να διαψεύσει άλλωστε και ποιος, αφού στους διαδρόμους του Υπουργείου εξωτερικών δεν ήξερε Κανείς ελληνικά, όπως κατήγγειλε ο τέως Υπ. Εξ. κ. Θ. Πάγκαλος. Εκεί κουμάντο έκανε ο περίφημος Αμερικανός Άλεξ. Ρόντος, τον οποίο απέστειλε η Ένωση Ορθόδοξων Εκκλησιών στην Σερβία και στην Βοσνία να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους Σέρβους τον καιρό του πολέμου, όταν σύμπασα η υπόλοιπη ανθρωπότητα είχε δαιμονοποιήσει τους Σέρβους και βοηθούσε μόνο τους Μουσουλμάνους και τους ρωμαιοκαθολικούς Κροάτες.
[Αν ήθελε κανείς να μάθει για τον Αλεξάντερ Μακεντόνσκι, ήταν απλό. Αρκούσε να μπει στην ιστοσελίδα του έλληνα Υπουργού Εξωτερικών. Το «Ουράνιο Τόξο», οργάνωση των Σκοπιανών.
Αν ήθελε να μάθει ότι οι Μακεδόνες δεν ήταν ούτε είναι Έλληνες και ότι ζουν σήμερα ως καταπιεσμένη μειονότητα στην Ελλάδα, Θα πήγαινε πιο κάτω στο (ΚΕΜΟ) ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ. Εκεί Θα διάβαζε ότι στη Ελλάδα ζουν 5 καταπιεσμένες μειονότητες.]
Και όπως τον είχαν κατηγορήσει σι Σέρβοι, αυτός αντί να βοηθήσει τους Σέρβους συνομιλούσε με τους Αλβανούς και τους Σκοπιανούς και ήθελε να στείλει την βοήθεια των Ελλήνων και των Σέρβων της Αμερικής αλλού!
Η κα Μαριάνα Γιαννάκου διόρισε πρόσφατα πρόεδρο στο ΕΣΥΠ (Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας) τον καθηγητή Θάνο Βερέμη, αυτόν που ισχυρίζεται ότι «Το ελληνικό έθνος είναι ανύπαρκτο και στην ουσία. Δημιούργημα μιας χούφτας διανοουμένων». Έναν άνθρωπο ‚που μέσω του κρατικοδίαιτου πλην όμως ιδιωτικού ιδρύματος, ΕΛΙΑΜΕΠ, προωθούσε τον ενδοτισμό στο μακεδονικό θέμα.
Λοβέρδος Ανδρέας: Υφυπουργός των εξωτερικών Του Γ. Παπανδρέου. Δημοκόπος και λίαν επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα. Είναι ο εκδόσας την άδεια για την διοργάνωση του περίφημου Παγκόσμιου συνεδρίου των Σκοπιανών που έγινε στην Φλώρινα τον Αύγουστο του 2003. Χιλιάδες Σκοπιανοί από Αυστραλία-Καναδά και Γερμανία, έκαναν την συνάντησή τους στην Φλώρινα και συζήτησαν το μέλλον της μεγάλης και ενιαίας Μακεδονίας, Παρουσία της προέδρου της Βουλής των Σκοπίων. Ο Λοβέρδος βάφτισε την πρωτοφανή αυτή ανθελληνική σύναξη: « ανθρωπιστική πράξη».
Αγγελοπούλου Γιάννα: Μας παρουσίασε και την σκοπιανή αποστολή ως Μακεδονική μέσα στην Αθήνα (Στην παρέλαση φάνηκε ένα μικρό ΦΥΡ και ένα τεράστιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, αλλά στις φανέλες των αθλητών δέσποζε σκέτο το Μακεδονία).
Και αυτό την χρονιά που γιορτάζονταν (αλήθεια ποιος τα γιόρτασε:) τα 1ΟΟ χρόνια από την έναρξη του Μακεδονικού Αγώνα και τον θάνατο του Παλικαριού.
Πηγή: Στέφανος .Ν. Σωτηρίου, Το Μακεδονικό ζήτημα, εκδ. Πελασγός.
Η πολιτική της Ελλάδος στο Μακεδονικό ή από την κρατική ακηδία στην εθνική της Μακεδονίας κηδεία...
- Στέφανο .Ν. Σωτηρίου
- Εθνικά Θέματα
- Μακεδονία - Σκοπιανό Ζήτημα
- Εμφανίσεις: 1439