Εγκαταλείφθηκε από τις αρχές της Νέας Υόρκης η προσπάθεια ανοικοδόμησης του Αγίου Νικολάου

NY_st_nicholas

Την περασμένη Τρίτη η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αμερικής κατηγόρησε τις αρχές της Νέας Υόρκης ότι τους γύρισαν την πλάτη στην προσπάθεια ανοικοδόμησης της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου που καταστράφηκε από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, ενώ η ανοικοδόμηση του μουσουλμανικού τεμένους κοντά στο Ground Zero κινήθηκε με πολύ γοργούς ρυθμούς και στις αρχές του Αυγούστου έγιναν και τα εγκαίνια του. 

Τα τελευταία οκτώ χρόνια γίνεται μια τεράστια προσπάθεια ανοικοδόμησης της εκκλησίας και παρά τις πολλές υποσχέσεις αλλά και δεσμεύσεις των αρχών της Νέας Υόρκης, γίνεται λόγος από πλευράς της Αρχιεπισκοπής ότι κατά την διάρκεια της τελευταίων χρόνων όλες οι δεσμεύσεις αποσύρθηκαν και το έργο έχει σχεδόν παγοποιηθεί.

Δεν λέμε ότι ούτε το τζαμί δεν έπρεπε να τελειώσει αλλά τουλάχιστον δεν έπρεπε να γίνονται θρησκευτικές διακρίσεις σε μια χώρα με τόσο «ανοικτά» μυαλά.

 

 
Τετάρτη, 18 Αύγουστος 2010
Συντάχθηκε απο τον/την Tromaktiko - 14:30

Εργαλεία Επισκεπτών

feed-image

Έχουμε 126 επισκέπτες και κανένα μέλος σε σύνδεση

Δεν ξεχνώ

ΝΟΜΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Τα  άρθρα, τα σχόλια και τα εν γένει κείμενα, εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους ή και των ιστοσελίδων και ιστοτόπων που τα δημοσίευσαν αρχικά. Η παρούσα ιστοσελίδα τα δημοσιεύει ή τα αναδημοσιεύει ως αρχειακό και ιστορικό υλικό και καταβάλει κάθε προσπάθεια να μην περιλαμβάνει περιεχόμενο που εμπίπτει σε νομοθετικές απαγορεύσεις. Σε καμμία περίπτωση δεν αποδέχεται, ούτε και υιοθετεί, σχόλια και χαρακτηρισμούς κειμένων που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν  ως δυσφήμιση κάθε μορφής ή παράνομη αποκάλυψη στοιχείων και δεδομένων. Αν διαπιστώσετε δημοσιευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει σε νόμιμες απαγορεύσεις, παρακαλούμε στείλτε σχετικό e-mail στην ηλ. δ/νση : tideon at tideon.org . Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τους  όρους χρήσης και τις διευκρινίσεις για το περιεχόμενο.