Άρθρα που ενδέχεται να σας ενδιαφέρουν

Επιστολή για το Αντιρατσιστικό Νομοσχέδιο από την Διεθνή Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων [19 Αὐγούστου 2014]

diethnhs synomospondia ellhnwn pontion logo

Επανερχόμαστε για πολλοστή φορά για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο το οποίο βελτιώθηκε μεν σε σχέση με την αρχική του μορφή, εξακολουθεί όμως να μην αναφέρεται ρητά στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και όχι μόνο. Η ψήφιση του νομοσχεδίου με την συγκεκριμένη μορφή αποδυναμώνει και υπονομεύει τον αγώνα που δίνουμε πάνω από τριάντα χρόνια για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (ΔΙ.ΣΥ.ΠΕ)

Γραφεία ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ : Λ. ΝΙΚΗΣ 1, Τ.Κ 54624, Γραφεία ΑΘΗΝΑΣ : ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 9, ΤΚ 10677,

 

Πληρ. Παρχαρίδης Γιώργος

Τηλ: 6974882087

Αθήνα 19-8-2014

ΑΠ: 68

 

Προς

Υπ. Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου Χαράλαμπο

 

Κε Υπουργέ

Επανερχόμαστε για πολλοστή φορά για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο το οποίο βελτιώθηκε μεν σε σχέση με την αρχική του μορφή, εξακολουθεί όμως να μην αναφέρεται ρητά στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και όχι μόνο.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου με την συγκεκριμένη μορφή αποδυναμώνει και υπονομεύει τον αγώνα που δίνουμε πάνω από τριάντα χρόνια για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων με τις Ομοσπονδίες Αμερικής-Καναδά-Αυστραλίας-Ευρώπης και Ελλάδας ( Παμποντιακή Ομοσπονδία) και εκατοντάδες Σωματεία, δεν πρόκειται να αποδεχτούμε μπαλωματικές λύσεις οι οποίες αντί να βοηθούν, οδηγούν σε ακύρωση ουσιαστικά της προσπάθειας που καταβάλλουμε από κοινού με την κοινωνία και τους πολίτες.

Την ύστατη στιγμή κάνουμε έκκληση για διόρθωση του νομοσχεδίου ώστε να αναφέρεται ρητά στις Γενοκτονίες των Ελλήνων του Πόντου, Μ. Ασίας και Αρμενίων.

Τελούμε εν αναμονή θετικής ανταπόκρισης στο καθολικό αίτημα του Ποντιακού Ελληνισμού.

 

Με τιμή

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος

 

Παρχαρίδης Γεώργιος

Ο Γενικός Γραμματέας

 

Αντωνιάδης Ιωάννης

 

Εργαλεία Επισκεπτών

feed-image

Έχουμε 178 επισκέπτες και κανένα μέλος σε σύνδεση

Δεν ξεχνώ

ΝΟΜΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Τα  άρθρα, τα σχόλια και τα εν γένει κείμενα, εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους ή και των ιστοσελίδων και ιστοτόπων που τα δημοσίευσαν αρχικά. Η παρούσα ιστοσελίδα τα δημοσιεύει ή τα αναδημοσιεύει ως αρχειακό και ιστορικό υλικό και καταβάλει κάθε προσπάθεια να μην περιλαμβάνει περιεχόμενο που εμπίπτει σε νομοθετικές απαγορεύσεις. Σε καμμία περίπτωση δεν αποδέχεται, ούτε και υιοθετεί, σχόλια και χαρακτηρισμούς κειμένων που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν  ως δυσφήμιση κάθε μορφής ή παράνομη αποκάλυψη στοιχείων και δεδομένων. Αν διαπιστώσετε δημοσιευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει σε νόμιμες απαγορεύσεις, παρακαλούμε στείλτε σχετικό e-mail στην ηλ. δ/νση : tideon at tideon.org . Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τους  όρους χρήσης και τις διευκρινίσεις για το περιεχόμενο.