|
Το αίτημά του προς τον υπουργό συνοδεύει και με φάκελο, που περιέχει τα σχέδια ανέγερσης της εκκλησίας και τις σχετικές αποφάσεις οι οποίες έχουν ληφθεί, αλλά δεν έχουν προχωρήσει.
Αναφέρεται σε Νομοθετικό Διάταγμα του 1993, που είχε ανάψει το πράσινο φως για την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου, που βρίσκεται το δικαστικό μέγαρο, ώστε να κατασκευαστεί η εκκλησία, καθώς και πρωτοβουλία που είχε αναλάβει, το 1988, ο τότε Σύνδεσμος Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστικών Λειτουργών. Ομως, και η απόφαση της Πολιτείας, και το αίτημα των δικαστών δεν είχαν καμιά τύχη, διότι είχαν συναντήσει έντονες αντιδράσεις.
Ανάλογης υποδοχής έτυχε και η κίνηση του προέδρου του Α.Π., η οποία αναμένεται να απασχολήσει τη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση που πρόκειται να κατατεθεί, ενώ ήδη βάλλεται με προσφυγή ενώπιον της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
Ο πρόεδρος της Πρωτοβουλίας Πολιτών, Δ. Γεωργακόπουλος, διατυπώνει την αντίθεσή του στην ανέγερση ναού στον χώρο των δικαστηρίων, υποστηρίζοντας ότι η Δικαιοσύνη είναι για όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, και ότι με αυτόν τον τρόπο υπονομεύεται η θρησκευτική ουδετερότητα που οφείλουν να έχουν οι δικαστές.
Θυμίζουμε ότι η πρωτοβουλία του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Γ. Παναγιωτόπουλου, να τελέσει αγιασμό στο δικαστήριο, με αφορμή την έναρξη του νέου δικαστικού έτους, πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων από τους ίδιους τους δικαστές, οι οποίοι με ανακοίνωσή τους είχαν τονίσει ότι τέτοιου είδους θρησκευτικές εκδηλώσεις εγείρουν εύλογες αμφιβολίες ως προς τη θρησκευτική αμεροληψία του δικαστηρίου.
Μάλιστα, το θέμα τής πραγματοποίησης ή μη αγιασμού στο ΣτΕ οδηγήθηκε ενώπιον της Ολομέλειας, που θα συγκληθεί αποκλειστικά γι' αυτό το θέμα στις 30 Νοεμβρίου.