Mε το ζήτημα των θρησκευτικών συμβόλων ασχολήθηκε η εφημερίδα το ΒΗΜΑ (31/1/2010) δημοσιεύοντας μικρό κείμενο με τον τίτλο «Να αποκαθηλωθούν οι εικόνες;» αλλά και εκτενέστερο άρθρο του κ. Κώστα Χ. Χρυσόγονου, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου με τον τίτλο «Ανάμεσα στο Σύνταγμα και στην Ευρώπη». Ο καθηγητής Χρυσόγονος στο παραπάνω άρθρο ταυτίζει την «πραγματική θρησκευτική ελευθερία» με την «θρησκευτική ουδετερότητα» η οποία σύμφωνα με τον καθηγητή είναι επιταγή του Συντάγματος......
Αντίθετα στην «ανεξιθρησκεία» δίνει τον ορισμό «ανοχή του πλουραλισμού θρησκευτικών πεποιθήσεων που υφίσταται στην κοινωνία, με παράλληλη όμως προώθηση της κρατικής θρησκευτικής ιδεολογίας». Ζητάει μάλιστα παρά την πρόβλεψη του Συντάγματος περί «επικρατούσας θρησκείας» να μην υπάρχει «σχετικοποίηση της ελευθερίας της θρησκευτικής συνείδησης, είτε άμεσα είτε έμμεσα, π.χ. σε θέματα θρησκευτικής ισότητας, θρησκευτικής εκπαίδευσης κ.λπ».
Τέλος κλείνει το άρθρο του με την πρόταση η πολιτεία να αντιμετωπίσει το ζήτημα των θρησκευτικών συμβόλων «με τόλμη και με σεβασμό στις συνταγματικές επιταγές και στις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας», ώστε να μην υπάρξει καμία «νέα καταδίκη της Ελλάδας» από το Ευρωπϊκό Δικαστήριο.
Διαβάζοντας τέτοιου είδους νομικές –μάλλον νομικίστικες- αναλύσεις δεν μπορεί κανείς παρά να διαγνώσει εύκολα ότι στην Ελλάδα μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας, αφού είμαστε ικανοί να στήσουμε ολόκληρη νομική παρερμηνεία δικαστικών αποφάσεων και συνταγματικών επιταγών προκειμένου να πετύχουμε –τι επιτυχία!- την αποκαθήλωση της εικόνας του Χριστού από τα σχολεία μας! Στην προσπάθεια αποχριστιανοποίησης της παιδείας μας πρωταγωνιστές είναι πολλοί καθηγητάδες της νομικής επιστήμης που δεν διστάζουν να συντάξουν «επιστημονικά» κείμενα στήριξης αντιχριστιανικών θέσεων και να «βοηθήσουν» έτσι και τους πολιτικούς στη λήψη αντίστοιχων αντιχριστιανικών αποφάσεων.
01/02/2010
http://thriskeftika.blogspot.com/2010/02/blog-post_9387.html