Ίσως το ανώτερο, το πιο καταπληκτικό ιστορικό δημιούργημα του ανθρώπου είναι η Ελληνική γλώσσα. Όποιοι, με οποιαδήποτε δικαιολογία, την αγγίζουν για να την συλητεύσουν είναι εγκληματίες έναντι όλης της ανθρωπότητας. Και όποιοι δεν τους εμποδίζουν δεν είναι άξιοι φύλακές της.
Ποιος θα άφηνε κάποιον ιερόσυλο να μεταβάλει τις στήλες του Παρθενώνα ή να τροποποιήσει “σε μοντέρνα κόμμωση” τα μαλλιά των Καρυάτιδων; Μήπως ο Παρθενώνας έχει όση αξία έχει η Ελληνική Γλώσσα; Ούτε κατά διάνοιαν. Η Γλώσσα μας είναι ό,τι ουσιαστικά ΕΙΜΑΣΤΕ.
Το Ελληνικό Πνεύμα εχει υφανθεί, διατηρείται και εκφράζεται με την Ελληνική Γλώσσα. Η Ελληνική Γλώσσα, κατά τους αιώνες, διατηρεί τη συνοχή της σαν ένα ζωντανό πλεκτό που οι κλωστές του είναι τόσο συνυφασμένες ώστε η αφαίρεση μιας κλωστής θα διαλύσει την συνοχή και την Αξία του όλου πλεκτού.
Η κατάργηση των Αρχαίων Ελληνικών ισοδυναμεί με την σταδιακή κατάργηση του Ελληνικού Πνεύματος. Δηλαδή σε 50 -75 χρόνια το Ελληνικό στοιχείο, με όλη την αξία του, θα καταντήσει ένα νεκρό απομεινάρι που συνέχεια θα απολιθώνεται.
Δείτε παρακάτω τι κάνουν άλλα κράτη για την προστασία της γλώσσας τους και τι η Ελλάδα.
1. Η Ρωσία.
Διάταγμα του Προέδρου Πούτιν το 2003 προβλέπει επιβολή αυστηροτάτων προστίμων, σε όποιον τυχόν επιχειρήσει να να χρησιμοποιήσει το Λατινικό αντί του Κυριλλικού αλφαβήτου.
2. Η Ιαπωνία και η Κορέα.
Απαγορεύουν όχι μόνο την οποιαδήποτε αλλοίωση του αλφαβήτου τους ,αλλά και την χρήση ξενόγλωσσων επιγραφών
3. Η Κίνα.
΄Ιδρυσε ειδική Υπηρεσία των Υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού ,που επιβάλλει στους διαφημιστές να μην χρησιμοποιούν λογοπαίγνια που διαφθείρουν την γλώσσα.
4. Η Ισπανία.
Απείλησε με αποχώρηση από την Ευρωπαική ΄Ενωση, άν επέμενε (η ΕΕ) στην υπόδειξη γιά την κατάργηση του «τήλδε» τους δηλαδή του τονικού τους σημείου που μοιάζει με την δική μας (πρώην) περισπωμένη.
5. Η Γαλλία.
΄Ηδη προχωρά σε αποαγγλισμό της γλώσσας της, διατηρεί μόνο της προερχόμενες από την Ελληνική γλώσσα και επιβάλλει δοιηκητικές κοιρώσεις κατά των τυχόν χρησιμοποιούντων αγγλικούς κυρίωςτίτλους σε πινακίδες, διαφημίσεις κ.λ.π
5. Το Ισραήλ.
– Ίδρυσε από το 1948 την Ακαδημία της Εβραικής γλώσσας.
– Εστιάστηκε στην επαναφορά και χρήση της αρχαίας Εβραικής γλώσσας.
– Γιά να εμπλουτήσουν το λεξιλόγιο τους με τις ονομασίες νέων φυτών, πραγμάτων, επιστημονικών όρων και δραστηριοτήτων που δεν υπήρχαν στην αρχαία τους γλώσσα, δημιούργησαν νέες (Εβραιογενείς)λέξεις.
– Την ανανεωμένη, εμπλουτισμένη και ενισχυμένη αυτή γλώσσα τους την κατάστησαν ενιαίο γλωσσικό όργανο εκπαιδεύσεως,διοικήσεως,συγγραφής βιβλίων και δημοσιογραφίας με αυστηρότατουε ελέγχουςκαι διαρκή εποπτεία επιμελούμενοι την ορθόδοξη χρήση της.
6. Ε Λ Λ Α Δ Α.
Επεμβάσεις στην γλώσσα μας τα τελευταία 35 χρόνια:
α) Αυτή δεν υλοποήθηκε αλλά αξίζει τον κόπο να καταγραφεί. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ως Πρωθυπουργός το 1975 είχε καλέσει στο γραφείο του τον τότε Υπουργό Πολιτισμού Κ. Τσάτσο και τον Ευ.Παπανούτσο, γιά να συζητήσουν θέματα παιδείας. ΄Οταν μεταξύ άλλων τους είπε ότι «έπρεπε σε κάποια στιγμή να σκεφθούν το ενδεχόμενο να συνδιασθεί το Ελληνικό αλφάβητο με το λατινικό και ναεξετασθεί και το θέμα της φωνητικής γραφής!» Τότε όπως διέρρευσε αργότερα, σαν ελατήρια πετάχθηκαν επάνω οι δύο συνομηλιτές του και δήλωσαν χωρίς περιστροφές ότι παραιτούνται. Και ο
Καραμανλής απέσυρε το θέμα. Και ο Κ. Τσάτσος αφηγήθηκε αργότερα. «Δεν πίστευα στα αυτιά μου»
β) Το 1976 ο τότε Υπουργός Παιδείας Γεώργιος Ράλλης, με εγκύκλιο του αυθαίρετα και αντιδημοκρατικά καταργεί την καθομιλουμένη απλή καθαρεύουσα και επιβάλλει την Δημοτική. Δεν αρκείται όμως σεαυτό και εισάγει την παράλληλη διδασκαλία της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας με μετάφραση των διδασκομένων κειμένων εις την Δημοτικήν. Αργότερα δηλώνει ότι αυτό ήταν το μεγαλύτερο και σοβαρότερολάθος της πολιτικής του καριέρας.
γ) Το 1981 επιβάλλεται από την Κυβέρνησην Ανδρέα Παπανδρέου με Υπουργό Παιδείας τον Ελευθέριο Βερυβάκη το μονοτονικό με τροπολογία που αιφνιδίως προετάθη κοντά στα μεσάνυχτα, όταν η Βουλήτων Ελλήνων κατά την συνεδρίαση της 11-1-82 είχε περατώσει την συζήτηση και είχε ψηφίσει το ένα και μόνο άρθρο του Νόμου 1228, που αποτελούσε κύρωση της από 11-11-1981 πράξεως του Προέδρουτης Δημοκρατίας «Περί εγγραφής μαθητών στα Λύκεια της Γενικής και επαγγελματικής Εκπαιδεύσεως» και με ακριβώς αυτόν τον τίτλο δημοσιεύτηκε στο Α ¨τεύχος της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως.
Από πόσους Βουλευτές ψηφίστηκε η τροπολογία αυτή; ( Κάποιος ας ψάξει τα ονοματα τους: Βουλή των Ελλήνων κατά την συνεδρίαση 11-1-82)
Κατά δήλωση του αείμνηστου Παν. Κανελλόπουλου, ο οποίος δεν ήταν παρών στην συνεδρίαση, αφού ουδείς γνώριζε πως η Κυβέρνηση θα εισήγαγε αιφνιδίως, προσκολλημένο σε άσχετο, επουσιώδη νόμο,τέτοιο μέγιστο εθνικό θέμα για συζήτηση, ψηφίστηκε από όχι από περισσότερους από τριάντα (30) βουλευτές. Αυτό επιβεβαιώνει και ο ποιητής και Ακαδημαικός Νικηφόρος Βρεττάκος (ΕΘΝΟΣ 8-5-90)
Παρατίθενται τώρα και οι αιτιολογίες της τροπολογίας.
1- Οι Αρχαίοι ΄Ελληνες δεν χρησιμοποιούσαν στην γραφή τους τόννους και πνεύματα.
2- Οι μαθητές αφιερώνουν γιά την εκμάθηση τόνων και πνευμάτων περισσότερες από 6.000 διδακτικές ώρες.
3- Με την εφαρμογή του μονοτονικού θα προκύψει μείωση των δαπανών εκτυπώσεως και εκδόσεως των εφημερίδων -και των βιβλίων-κατά 30%.
– Και όσον αφορά την πρώτη αιτιολογία είναι σωστή μόνον όσον αφορά την μεγαλογράμματη γραφή.
– Οσον αφορά την δεύτερη αιτιολογία, στερείται σοβαρότητος. Γιατί οι 6.000 ώρες διδασκαλίας που απαιτούνται γιά την εκμάθηση του πολυτονικού (κατά τον εισηγητή) χρειάζονται 27,5 συνεχή χρόνιαδιδασκαλίας.
– Η τρίτη αιτιολογία είναι ειλικρινής. Οι μεγαλοεκδότες και οι παντοδύναμοι δημοσιογραφικοί οργανισμοί (τέταρτη εξουσία ή πρώτη;) αυξάνουν αισθητά τα κέρδη τους.
Ποιοί επέβαλλαν το μονοτονικό; Ποιοί το εφήρμοσαν διά Νόμου;
Πηγή: Geopolitics & Daily News, Αβέρωφ