"Τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα στην υπηρεσία του ποιμαντικού έργου της Εκκλησίας: Διαπιστώσεις και Προοπτικές"

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος διοργανώνει την Πέμπτη 12 Ιουνίου ε.ε. στο Διορθόδοξο Κέντρο στην Ιερά Μονή Πεντέλης Ημερίδα με θέμα: "Τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα στην υπηρεσία του ποιμαντικού έργου της Εκκλησίας: Διαπιστώσεις και Προοπτικές". Η Ημερίδα θα αρχίσει με ανάγνωση μηνύματος προς τους Συνέδρους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Την έναρξη θα κηρύξει ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Κωνσταντίνος, Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής ως Εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου.
Στη διάρκεια της Ημερίδας θα μιλήσουν:
α) Ο Ελλογιμώτατος κ. Βασίλειος Γιούλτσης, Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Χρονικό της χρήσης σύγχρονων ηλεκτρονικών μέσων στο ποιμαντικό έργο της Εκκλησίας».
β) Ο Ελλογιμώτατος κ. Νικόλαος Μυρίδης, Επικ. Καθηγητής
της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με
θέμα: «Προτυποποίηση εκκλησιαστικής ιστοσελίδας στο
Διαδίκτυο».
γ) Ο Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερος κ. Γρηγόριος Σταμκόπουλος, Δρ Ιατρικής Πληροφορικής και Δρ Θεολογίας, με θέμα: «Ανάπτυξη βάσης δεδομένων ποιμαντικής στήριξης».

Θα ακολουθήσουν δεκάλεπτα σχόλια επί του περιεχομένου των θεματικών ενοτήτων της Α Συνεδρίας, υπό το πρίσμα συγκεκριμένων εμπειριών σε Ιερές Μητροπόλεις και Ενορίες, με συζητητές τους:
1) Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερος κ. Γεώργιος Γεωργακόπουλος, Κληρικός Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.
2) κ. Τριαντάφυλλος Μπολτέτσος, Υποψ. Δρ. Θεολογίας, Υπεύθυνος Κέντρου Ποιμαντικής Γάμου και Οικογενείας - Γραμματεύς της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.
3) Πανοσ. Αρχιμανδρίτης κ. Σεραφείμ Δημητρίου, Κληρικός Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Ηλεκτρονικό Ενοριακό Έντυπο).
δ) Η Ελλογιμωτάτη κ. Χριστίνα Βάγια, Καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας Τ.Ε.Ι. Αθηνών με θέμα: : «Οικογένεια και Διαδίκτυο : Κίνδυνοι και ευκαιρίες • (Internet Cafe - Ενοριακό Internet Cafe)»
ε) Ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης κ. Καλλίνικος Μαυρολέων, Κληρικός Ιεράς Μητροπόλεως Καρπάθου και Κάσου με θέμα: : «Ηλεκτρονικά Μέσα : Σύγχρονος δίαυλος επικοινωνίας με τους νέους».
στ) Ο Ελλογιμώτατος κ. Άγγελος Βαλλιανάτος, Δρ Θεολογίας - Σύμβουλος Θεολόγων στη Β/θμια Εκπαίδευση, με θέμα: «Ηλεκτρονική μεταγραφή του Ευαγγελίου της Κρίσεως για νέους» (Power Point).
ζ) Ο Ελλογιμώτατος κ. Στέφανος Κουμαρόπουλος, Δρ. Θεολογίας - Καθηγητής, Υπεύθυνος Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Β/θμιας Εκπαίδευσης με σχόλιο για την εφαρμογή των ηλεκτρονικών μέσων στην Κατήχηση και το μάθημα των Θρησκευτικών με αφορμή το «CD - ROM της Ε και Στ Δημοτικού»
η) Ο Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερος κ. Αναστάσιος Μπαστούνης, Κληρικός Ιεράς Μητροπόλεως Αττικής με θέμα: «Συμβου-λευτική Ποιμαντική μέσω Διαδικτύου»
θ) Ο Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερος κ. Αθανάσιος Καλογήρου, Κληρικός Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης, με σχόλιο: «Ένα Γραφείο Βοηθείας και λύσης ποιμαντικών ζητημάτων απευθυνόμενο σε Κληρικούς και Λαϊκούς συνεργάτες».
ι) Ο Εντιμολογιώτατος κ. Αναστάσιος Ν. Μαρίνος, Επίτιμος Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας με σχόλιο: «Νομικά ζητήματα και προβλήματα από τη χρήση των σύγχρονων ηλεκτρονικών μέσων».

Στο τέλος θα ακολουθήσουν Γενικά Συμπεράσματα από τη χρήση των ηλεκτρονικών μέσων στο ποιμαντικό έργο της Εκκλησίας.

Εργαλεία Επισκεπτών

feed-image

Έχουμε 209 επισκέπτες και κανένα μέλος σε σύνδεση

Δεν ξεχνώ

ΝΟΜΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Τα  άρθρα, τα σχόλια και τα εν γένει κείμενα, εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους ή και των ιστοσελίδων και ιστοτόπων που τα δημοσίευσαν αρχικά. Η παρούσα ιστοσελίδα τα δημοσιεύει ή τα αναδημοσιεύει ως αρχειακό και ιστορικό υλικό και καταβάλει κάθε προσπάθεια να μην περιλαμβάνει περιεχόμενο που εμπίπτει σε νομοθετικές απαγορεύσεις. Σε καμμία περίπτωση δεν αποδέχεται, ούτε και υιοθετεί, σχόλια και χαρακτηρισμούς κειμένων που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν  ως δυσφήμιση κάθε μορφής ή παράνομη αποκάλυψη στοιχείων και δεδομένων. Αν διαπιστώσετε δημοσιευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει σε νόμιμες απαγορεύσεις, παρακαλούμε στείλτε σχετικό e-mail στην ηλ. δ/νση : tideon at tideon.org . Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τους  όρους χρήσης και τις διευκρινίσεις για το περιεχόμενο.